Webbutik

Wix vs Webnode: Du bör veta detta innan du väljer en plattform

post image

När du ska skapa din första hemsida är en hemsidebyggare det självklara valet. Det finns dock flera bra lösningar online, vilket kan göra det svårt att veta vilken du ska gå för. Här skulle två bra alternativ vara Webnode vs Wix, men vilken av dessa är egentligen bäst lämpad för att skapa webbplatser med?

Wix Vs. Webnode: Snabb jämförelse

Wix och Webnode är två av de mest populära hemsidebyggarna när det gäller att skapa en hemsida. Båda plattformarna har sina fördelar och nackdelar, så det är klokt att tänka igenom vad du behöver för din webbplats.

Wix och Webnode är båda bra alternativ, men Wix passar bättre om du vill ha en skalbar plattform, medan Webnode är något mer användarvänlig.

Detta kommer vi att utforska när vi ställer de två populära plattformarna Wix vs. Webnode mot varandra i en riktig duell. Vi har nu redan testat båda plattformarna flera gånger, vilket innebär att vi har en god kunskap om hur de fungerar i praktiken. Vad vi däremot aldrig har gjort tidigare är att ställa dem mot varandra, så det kan bli ett spännande test.

Som utgångspunkt för detta test kommer vi att försöka göra samma uppgifter på båda plattformarna. Därefter kommer vi att titta närmare på några funktioner och tjänster som de två plattformarna erbjuder. Vårt mål är att komma fram till vilken av dessa två lösningar som ger dig den bästa webbplatsen utan att du behöver några omfattande förkunskaper.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension
Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

Best for deg på budsjett

För – och nackdelar
 • plusEnkel och användarvänlig webbsidesbyggare
 • plusGratis version finns tillgänglig
 • plusTillhandahåller flerspråkig support
 • minusBegränsade anpassningsalternativ för design
 • minusBegränsad funktionalitet för e-handel
Bedömning
4.6
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Webnode Recension

Användarvänlighet

Den viktigaste punkten när vi testar hemsidebyggare är användarvänlighet. Det handlar om att de flesta som ska använda en hemsidebyggare gör det för första gången, vilket innebär att det ska vara lätt att komma igång med. Vi har därför testat hur både Webnode och Wix uppfyller kravet på användarvänlighet, och här är experterna ganska överens.

Båda plattformarna erbjuder ett bra utbud av funktionalitet, men de har lagt upp det på ett sådant sätt att det är lätt att hitta. Både Webnode och Wix använder drag-and-drop-principen, vilket innebär att du väljer element och sedan bara släpper dem på plats där du vill ha dem. Om vi måste utse en vinnare på den här punkten är Wix förmodligen mycket mer flexibel i det här avseendet – men det handlar också om att urvalet av mönster är betydligt större.

Design

Både Wix och Webnode använder färdiga mallar så att du snabbt och enkelt kan designa din hemsida utifrån en mall. Urvalet av mallar skiljer sig dock åt, där Wix erbjuder långt över 800 olika medan Webnode har ett mer begränsat urval. Trots detta kan Webnodes mallar ofta vara bättre lämpade för företagswebbplatser.

De är snygga och funktionella och kräver sällan mycket anpassning innan du kan lansera din webbplats. Wix, å andra sidan, erbjuder ett stort urval av mallar, men det kan också göra det lite svårare att hitta en perfekt passform. Här måste vi faktiskt hålla med om att Webnode är det bästa valet om du vill ha en webbplats igång snabbt.

Applikationer och tillägg

Här råder det ingen tvekan om att Wix App Market är det bästa alternativet. Plattformen erbjuder ett stort urval av applikationer och tillägg som gör det enkelt att lägga till funktionalitet på din webbplats. Du hittar ett stort urval som med WordPress, men eftersom alla applikationer kontrolleras av Wix – kommer du sällan att behöva ta ut en extra prenumeration för att använda dem.

Webnode, å andra sidan, erbjuder den mest nödvändiga funktionaliteten, så du kommer att kunna lansera en funktionell webbplats här också. Tyvärr är urvalet något mindre än på Wix, vilket innebär att webbplatser med mycket specifika krav kanske inte hittar vad de behöver på Webnode. Om du å andra sidan bara behöver ett enkelt kontaktformulär eller en kalender, kommer Webnode att uppfylla alla krav för detta.

Onlinebutik

Båda leverantörerna erbjuder en lösning för onlinebutiker , och hur de gör detta är ganska lika. Både på Wix och Webnode måste du uppgradera till ett e-handelspaket som kommer ovanpå webbplatsbyggaren. De är också ganska lika i pris, så här kommer det inte att finnas någon betydande skillnad i vilket paket du väljer att gå för. Vad som kan vara bra att notera är dock att Wix erbjuder ett mer skalbart paket.

Du kan implementera Wix online shop-moduler på alla Wix-webbplatser, vilket gör det lättare att skräddarsy en design som passar din användarresa. Webnode har å andra sidan egna mallar som är avsedda att användas tillsammans med deras e-handelsplattform.

Bloggande

Om du ska skapa din första blogg så ska det helst ske genom en hemsidebyggare. Här är vi mycket nöjda med den tjänst som både Wix och Webnode erbjuder. Båda plattformarna låter dig sätta upp en enkel hemsida där du sedan kan publicera inlägg på din blogg. Det enda vi måste påpeka är att varken Webnode eller Wix kan matcha WordPress redaktör på denna punkt.

Detta beror på att båda plattformarna saknar ett antal anpassningar som gör att du kan infoga bilder, video och liknande i inlägg. Du kan naturligtvis göra detta med Wix, men de gånger vi har testat det har det varit onödigt komplicerat. Det är inte heller möjligt att välja var sådana element ska placeras, så det är långt ifrån optimalt.

SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är en viktig del av att lansera en framgångsrik webbplats, och här har webbplatsbyggare ofta haft ett dåligt rykte. De erbjuder vanligtvis inte den flexibilitet som krävs för att implementera en optimal SEO-strategi för organisk trafik. Detta har dock förändrats avsevärt under de senaste åren, och både Wix och Webnode får bra poäng på detta.

Båda plattformarna låter dig anpassa Meta, Titles och liknande, men Wix är utan tvekan den bättre av de två. Här får du tillgång till Wix SEO Wiz – ett enkelt verktyg som hjälper nybörjare att öka synligheten på sin webbplats. Detta kan lätt betraktas som en gratis snabbkurs i SEO som ingår i din prenumeration.

Behov av underhåll

Vid denna tidpunkt har vi bedömt dem som ganska lika. Både Wix och Webnode är integrerade plattformar, vilket innebär att företaget ansvarar för det mesta av mjukvaran och tilläggen. På så sätt kan de uppdatera sin plattform på ett kontrollerat sätt och se till att du som användare behöver oroa dig minimalt för underhåll. Detta kan vara praktiskt när du ska lansera din första webbplats eller bara vill fokusera på innehållet snarare än det mer tekniska.

Kundtjänst och hjälp

Vi har redan besökt detta, men här är Wix förmodligen det bästa alternativet. Detta beror främst på att Webnode inte erbjuder en chattbaserad lösning, så du måste skicka in ett e-postmeddelande eller hitta svaret själv i deras DIY-sektion på webbplatsen. Den vägledning vi hittade var verkligen väl utformad och lätt att följa, men vi föredrar snabba svar framför chatt om vi har fastnat på ett projekt.

Priserna

Utan att gå in på för mycket detaljer om priset på de olika plattformarna, finns det en nästan identisk modell för båda. Den stora skillnaden är att Wix erbjuder ett större urval av prenumerationer (7), medan Webnode har en mer transparent modell med sina (4) prenumerationer. Detta innebär att Wix kan vara mer skalbar, men du får transparenta kostnader med Webnode.

Sammanfattning

Både Wix och Webnode kan vara utmärkta för dig som ska skapa din första hemsida. Båda företagen erbjuder en relativt liknande tjänst, men de har också några styrkor som skiljer dem åt. Om du vill ha en så skalbar plattform som möjligt är Wix det bästa alternativet, medan Webnode erbjuder den högsta användarvänligheten.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension
Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

Best for deg på budsjett

För – och nackdelar
 • plusEnkel och användarvänlig webbsidesbyggare
 • plusGratis version finns tillgänglig
 • plusTillhandahåller flerspråkig support
 • minusBegränsade anpassningsalternativ för design
 • minusBegränsad funktionalitet för e-handel
Bedömning
4.6
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Webnode Recension

Vanliga frågor om Wix och Webnode

Vad är skillnaden mellan Wix och Webnode när det gäller att bygga hemsidor?

Wix och Webnode är båda bra alternativ för dig som ska skapa din första hemsida. Wix är den mest skalbara plattformen, medan Webnode har den högsta användarvänligheten.

Vilka är fördelarna med Webnode som hemsidebyggare?

Webnode har den högsta användarvänligheten av de två plattformarna, vilket gör det enkelt att skapa och underhålla din första webbplats.

Är det möjligt att uppgradera från Wix till Webnode eller vice versa?

Det går inte att uppgradera från den ena plattformen till den andra, eftersom det är två separata företag med olika funktioner och plattformar. Om du vill byta måste du börja om från början på den nya plattformen.

Vilka är fördelarna med Wix som hemsidebyggare?

Wix är den mest skalbara plattformen som finns, vilket gör den bra för dig som vill växa din webbplats över tiden.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments