Webbutik

Wix vs Shopify: Vilken lösning är bäst för en webbutik?

post image

Om du vill starta en webbutik är Wix och Shopify två av de bästa alternativen att överväga. Men hur väljer du mellan dessa två populära plattformar?

Jag får ofta frågan – vilket är bättre för en webbutik, Wix eller Shopify?

Det finns inget svar som passar alla. Det bästa valet beror på dina specifika mål och behov.

Det är spännande att bygga upp en webbutik, men det kan vara svårt att navigera bland alla plattformsalternativ. Wix och Shopify tenderar att sticka ut med sina användarvänliga gränssnitt och omfattande e-handelsfunktioner.

Jag vill ge tydlig vägledning för att hjälpa dig att fatta det optimala beslutet baserat på vad som är viktigast för ditt företag. Genom att beskriva hur Wix och Shopify skiljer sig åt kan du bestämma vilken plattform som bäst passar dina prioriteringar. I den här artikeln kommer jag att jämföra de viktigaste faktorerna för att hjälpa dig att bestämma rättwebbutiklösning.

Wix vs Shopify: Viktiga faktorer att jämföra

Här är de kriterier som jag rekommenderar att du fokuserar på när du utvärderar Wix och Shopify plattformar.

 • Mallar – Urvalet och kvaliteten på mallarna kommer att göra det mycket enklare att bygga en ny webbplats.
 • Anpassning – Titta på hur mycket flexibilitet du har för att ändra mallar så att de matchar ditt varumärke.
 • Användarvänlighet – En plattform som är intuitiv för nybörjare kommer att ha en mjuk inlärningskurva.
 • Funktioner – Inbyggda verktyg ska stödja din kärnverksamhet inom e-handel.
 • Skalbarhet – Se till att plattformen kan växa tillsammans med din butik över tid.
 • Prissättning – Balansera värde och kapacitet på olika prisnivåer.

Låt oss utforska hur Wix och Shopify staplar upp över dessa faktorer.

Mallar för Wix och Shopify

Både Wix och Shopify erbjuder hundratals professionella mallar som är särskilt utformade för webbutiker.

Enligt min erfarenhet ger Wix större visuell variation med mallar som är skräddarsydda för olika branscher. Shopifys mallar är extremt rena, moderna och lyfter fram produkterna på ett effektivt sätt.

För de flesta webbutiker kommer de befintliga mallarna på båda plattformarna att räcka. Överlag erbjuder Wix fler estetiska val medan Shopify fokuserar på butiksprestanda.

Anpassa designen på din webbutik

När du har valt en mall, i vilken utsträckning kan du anpassa designen?

En av Wix fördelar är deras extremt flexibla dra-och-släpp-redigerare. Du har fullständig frihet att lägga till, redigera, flytta eller ta bort alla element på sidan.

Shopify använder ett förenklat gränssnitt som begränsar ändringar av färger, teckensnitt och bilder. Du kan inte fritt dra och släppa element.

Avancerade användare kan känna sig begränsade av Shopifys begränsningar. Men de flesta små till medelstora butiker kommer inte att behöva någon omfattande mallanpassning.

Användarvänlighet för nybörjare inom e-handel

Hur lätt är varje plattform om du är nybörjare på att bygga webbutiker?

Jag tycker att Shopify är väldigt intuitivt eftersom det enbart fokuserar på e-handel. Produkt- och orderhanteringsflödena är strömlinjeformade.

Wix är också extremt nybörjarvänligt. Men de bredare funktionerna utöver e-handel kräver lite mer inlärning.

Ärligt talat, både Wix och Shopify är bra val om du är ny på att sälja online. Shopify erbjuder en liten fördel för kärnverksamhet inom detaljhandeln. Men Wix ger dig utrymme att växa färdigheter för andra projekt.

Inbyggda funktioner för att stödja dina e-handelsmål

De integrerade verktygen är ett annat område där Wix och Shopify skiljer sig åt.

Shopify är utrustad med robusta funktioner för hantering av lager, frakt, betalningar, marknadsföring och rapportering. Plattformen skalas i takt med att ditt företag växer.

Wix täcker e-handelsgrunderna som betalningar, orderspårning och vissa marknadsföringsverktyg, men de inbyggda funktionerna kanske inte är lika omfattande.

För större eller mer avancerade butiker är Shopifys specialiserade verktyg en fördel, men Wix kan hantera behoven hos de flesta små och medelstora webbutiker.

Jämföra Wix vs Shopify för skalbarhet

Om ditt mål är att avsevärt skala upp din webbutik över tid, vilken plattform ger dig bäst förutsättningar att lyckas?

Shopify är byggt för tillväxt. Den kan hantera ordervolymer på företagsnivå och integreras med otaliga appar för att utöka funktionerna. Högre prisnivåer anpassas till din tillväxt.

Wix kan hantera ökad trafik och försäljning, men kan bli begränsad utöver enkla e-handelsbehov, men det finns också appar för att förbättra befintliga Wix-funktioner.

För snabbt växande företag kan Shopify vara en smartare investering. Men Wix uppfyller fortfarande behoven hos måttligt stora butiker.

Wix vs Shopify Prissättning

Budgeten är ofta en viktig faktor när man väljer plattform. Så hur jämför Wix och Shopify i prissättning?

Wix erbjuder en gratis plan för att testa att sälja online, sedan betalda e-handelsplaner som börjar på $ 17 / månad. Men du måste lägga till kostnader för en anpassad domän, extrafunktioner och transaktionsavgifter.

Shopifys startpris är 29 USD/månad. Priserna ökar baserat på försäljningskanaler, personalkonton och rapporteringsbehov. Transaktionsavgifterna börjar lägre på 2.9%.

För mycket små eller nya webbutiker är Wix sannolikt det mest budgetvänliga alternativet. Större butiker kommer att ha mer nytta av Shopifys robusta handelsfunktioner.

Den slutliga domen: Wix eller Shopify?

Så vad är den slutliga domen när du väger Wix vs Shopify för din webbutik?

För de mest grundläggande e-handelsbutikerna rekommenderar jag Wix för dess kombination av användarvänlighet, mallar och låga startkostnader. Den passar utmärkt för små detaljhandelswebbplatser.

Shopify är perfekt för växande företag som är redo att skala upp verksamheten. De avancerade e-handelsfunktionerna, skalbarheten och den beprövade prestandan gör Shopify perfekt för butiker med stora volymer.

Tänk på dina specifika mål och behov. Men antingen Wix eller Shopify kommer att vara ett utmärkt val för att starta din webbutik.

Jag hoppas att denna jämförelse hjälper dig att välja den bästa plattformen med tillförsikt. Låt mig veta om du har några andra frågor när du bygger din webbutik.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

VANLIGA FRÅGOR

Vilken har en enklare inlärningskurva för nybörjare?

För totala nybörjare är Wix något mer intuitivt initialt. Men Shopify tillhandahåller också guidad onboarding för e-handel.

Vilka typer av produkter är bäst för Wix vs Shopify?

Wix är bra för enkla fysiska produktbutiker, Shopify är mer optimerad för stora, komplexa produktkataloger.

Hur ser deras transaktionsavgifter ut i jämförelse?

Wix – 2.9% + $ 0.30 per transaktion
Shopify – 2,9% till 2,4% baserat på plan, + $0,30

Vilken har bättre appar och integrationer – Wix eller Shopify?

Shopify erbjuder betydligt fler appar och integrationer för att utöka butikens funktionalitet. Deras appbutik har tusentals alternativ för marknadsföring, drift, analys och mycket mer. Wix har en appmarknad men med färre alternativ som är skräddarsydda för e-handel.

Hur är deras bloggfunktioner jämfört med en webbutik?

Shopify möjliggör sömlös integrerad bloggning för att förbättra SEO. Wix gör det också enkelt att lägga till en blogg i din webbutik.

Vilket är bättre för SEO: Wix eller Shopify?

Både Wix och Shopify låter dig anpassa metadata, webbadresser och andra SEO-faktorer på sidan som behövs för en sökmotoroptimerad webbutik. Shopify har ytterligare inbyggda SEO-funktioner som automatiska sitemaps. Men med rätt optimering kan både Wix- och Shopify-webbplatser uppnå utmärkt synlighet i organiska sökningar. Valet av plattform har mindre inverkan på SEO än on-page-optimering och kvalitetsinnehåll.

Kan du enkelt övergå från Wix till Shopify senare?

Det är möjligt att migrera från Wix till Shopify men det kommer att kräva att butiken byggs om i viss utsträckning. Shopifys migreringsverktyg kan hjälpa till att importera produkter, kunder och orderhistorik, men mallarna och designen kommer inte att överföras. Att migrera senare kräver ansträngning men är möjligt.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments