Webbutik

Nordboost: Sveriges bästa kurser för att starta e-handel

post image

Ska du starta e-handel och tror att du inte behöver några förkunskaper? Glöm det. Studier visar på minst 80% av alla nystartade e-handelsföretag misslyckas. Är du seriös med ditt e-handelsföretag, då ska du ta en komplett kurs som är avsedd för svenska företag och e-handlare.

Står du i valet och kvalet inför huruvida du ska starta e-handel på egen hand eller välja en kurs som ger dig grundläggande kunskaper i att starta en egen e handel?

Har du aldrig byggt en webbutik och kanske inte ens skapat en egen hemsida då ska du göra det enkelt för dig själv och sätta upp din webshop med en autentisk kurs i e-handel!

Varför då?

Anledningen till att du ska söka hjälp för att starta din egna webshop beror på att väldigt många misslyckas med att på egen hand sätta upp en egen webbutik.

Studier gjorda på den amerikanska marknaden visar att ca. 80 % av alla entreprenörer som startar egen e-handel eller webshop misslyckas. (I Sverige är siffran med stor sannolikhet ännu högre.)

Detta kan jämföras med undersökningar gjorda av svenska myndigheter på nystartade företag i allmänhet (alltså inte e-handelsföretag). Här har Tillväxtanalys visat att hela 76% av alla startups på den svenska marknaden fortfarande var verksamma, tre år efter start.

Det är alltså betydligt fler företag som misslyckas med e-handel än nystartade företag i övrigt (exempelvis fysiska butiker har procentuellt sett mycket högre grad av överlevnad.)

Varför då?

Anledningen till att många nystartade e-handelsföretag misslyckas kan förklaras med att många startups  och egenföretagare underskattar de utmaningar som de står inför. Att sälja på nätet är superenkelt för de som vet vad de håller på med. Men för den som aldrig sålt på internet finns det flera tidskrävande och svåröverkomliga problem att beakta innan man sätter igång.

Av den anledningen ska du ta en bra kurs innan du överhuvudtaget sätter igång.

“Jag rekommenderar starkt att ta Nordboost kurs i Shopify för den som är seriös med sin e-handel”

10% RABATT!
Coupon

Tidsbegränsat erbjudande. 10% rabattalla Nordboosts distanskurser! Ange koden i samband med köp i kassan.

More Less

Varför välja Nordboost?

Nordboost behöver inte vara rätt för dig men är det så att du vill använda Shopifys e-handelsplattform, då är Nordboost den bästa kursen. Nordboost är nämligen den enda godkända Shopifykursen i Sverige och jag har personligen varit med att skapa kursen!

Du får alltså en autentisk kurs som stegvis låter dig sätta upp din egna e-handel utefter en strukturerad och beprövad process. Med en e-handelskurs, såsom exempelvis Nordboost kommer du att undvika flera vanliga nybörjarmisstag och få de verktyg du behöver för att snabbt gå live med din webbutik. På så vis kommer du att spara tid men framförallt är det större sannolikhet att du kommer att lyckas med din affärsidé.

Fördelarna med Nordboost är:

  1. Sveriges enda officiellt godkända kurs i Shopify (“Shopify partner”).
  2. Riktar sig till den som aldrig har byggt en egen webbutik. Du får en grundlig genomgång och behöver inga förkunskaper. Däremot kommer du att uppnå ett bra resultat. Det vill säga att du kommer att skapa en webshop för ditt företag som är i världsklass.
  3. Kursen är skapad för svenska entreprenörer och ger insikt i hur man som e-handlare lyckas på den svenska marknaden.
  4. Kom igång snabbt. Du kanske tror att du kommer att spara tid på att inte ta en kurs och istället lära dig på egen hand hur du ska göra? (Det är kanske möjligt men de flesta som gör så misslyckas och spenderar mycket mer tid än personer som vet vad de håller på med).
  5. Förutom att endast skapa sin egna webshop så ger kursen riktigt bra tips i hur du ska tänka för att marknadsföra dina produkter och bygga upp ett starkt vaumärke från grunden.
  6. Kursen är praktisk och inte en massa teoretisk mumbojumbo. “Learning by doing”

För den som använder en annan plattform

Ska du använda exempelvis Wix, Squarespace eller WooCommerce? Då är du begränsad till amerikanska kurser som kan vara av liten relevans för den svenska marknaden. Nordboost erbjuder endast kurser i Shopify.

För WooCommerce gäller att du redan vet hur man bygger webbplatser med WordPress. Jag rekommenderar inte nybörjare att använda WooCommerce, inte ens med hjälp av kurs. Då andra sidan är WooCommerce ett av de bästa alternativen på marknaden om du redan är väl bevandrad i exempelvis WordPress och har grundläggande kunskaper i kodning.

WooCommerce är utan tvekan det alternativ som ger dig den mest flexibla lösningen på marknaden. Med Wix, Squarespace och Shopify är du mer låst till de lösningar som finns att tillgå. Då andra sidan är alla dessa system enkla att använda för den som inte har erfarenhet i att bygga en webbplats.

Squarespace är dock väldigt oetablerade på den svenska marknaden. Det finns därav en stor risk att flera applikationer som du vill kunna erbjuda dina svenska kunder helt enkelt inte finns tillgängliga än på den svenska marknaden. Du även kolla in Quickbutik, det är en svensk motsvarighet till Wix, Sqaurespace och Shopify.

En anledning till att jag inte rekommenderar Quickbutik beror på att de har ett väldigt begränsat utbud av appar (program). Vill du lägga till någon speciell funktion (som du inte känner till när du precis startat men som du får behov av längre fram) då har du endast tillgång till ett begränsat utbud av appar/funktioner av ovan nämnda alternativ.

Det hänger ihop med att Shopify, Wix och Squarespace är världsledande e-handelstjänster. För den som vill starta e-handel och som väljer ett av dessa alternativ är fördelen att de får tillgång till respektive alternativs egna appmarknad. Alla dessa erbjuder dessutom gratis webshop med kortbetalning men du kommer alltid att behöva betala i senare skede, så välj istället den tjänst som passar bäst utifrån din behov.

Fördelen med en app marknad

Fördelen med en appmarknad är att utbudet av appar är enormt. Det hänger ihop med att stora företag såsom Wix, Shopify, Squarespace mfl. Tillåter att oberoende utvecklare programerar och säljer sina appar till plattformens användare. Det tillkommer på så vis ständigt nya appar dessutom uppdateras gamla appar eller fasas ut.

Det bästa är du inte behöver betala för appar som du inte har behov av men du får tillgång till flera olika alternativ som vanligen konkurrerar om kunder med varandra. (Det här påminner om exempelvis App Store för Iphone. Du väljer de appar som du vill använda. Många appar erbjuder gratisversionen och går att testa gratis.)

Mer om utbildningar för e-handel här!

Sammanfattning

  • De flesta som vill starta en egen webbutik misslyckas. En vanlig orsak är att entreprenörer och startups endast ser möjligheterna med att bedriva e-handel men underskattar jobbet som ligger bakom.
  • Med en autentisk e-handelskurs spar du tid och har möjlighet att undvika de vanligaste misstagen.
  • Överväger du att använda Shopify, som är min favoritplattform. Då ska du kolla in Norboosts Shopifykurs. Nordboost är Sveriges enda auktoriserade Shopifykurs som jag har varit med att utveckla. Kursen är prisvärd men ger den som vill sälja på nätet en rivstart.
  • Kursen med Shopify ger dig flera fördelar: Du spar tid och gör rätt från början. Dessutom får du flera riktigt värdefulla tips i hur du ska lyckas med din e-handel utifrån ett mer kommersiellt perspektiv. Kursen kräver inga förkunskaper men ger dig en rivstart då du går live med din webshop.

Nedan hittar du en exklusiv rabattkod på Nordboosts kurser som är avsedda för Svenska E-handlare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments