Webbutik

Hitta grossisterna för dropshipping i Sverige

post image

Letar du grossister för dropshipping? Här har jag gjort en sammanställning av de bästa leverantörsplattformarna som erbjuder dropshipping för den svenska och europeiska marknaden. Det du behöver tänka på är att säkerställa att frakt och ledtider inte springer iväg.

Det finns även en del skillnader i pris och utbud beroende på vilken tjänst du väljer att använda för din webbutik.

Generellt sett anses Alibaba/Aliexpress vara den plattform som erbjuder det största utbudet av leverantörer men det stämmer inte nödvändigtvis för Europa och Sverige. En stor del av AliExpress sortiment lagerhålls inte i Europa varpå de inte är av intresse för svenska och europeiska återförsäljare.

Varför använda en plattform med anslutna grossister?

Jag har tidigare skrivit om fördelarna med att använda en plattform för dropshipping i inlägget: “5 viktiga steg för att lyckas med dropshipping i Sverige”.

I korthet spar du väldigt mycket tid på att använda en tjänst som erbjuder färdiga villkor och produkter från redan anslutna leverantörer för Dropshipping.

Att på egen hand kontakta leverantörer för att inleda ett samarbete avseende dropshipping kan i vissa fall vara ett gångbart alternativ. Men ett sådan samarbete kräver vanligen att du både har en befintlig omsättning eller att du på något annat sätt kan övertyga leverantören om fördelarna med att inleda samarbete.

Om du vill använda en färdig tjänst eller plattform för dropshipping, då ska du beakta följande:

 1. Hur stort utbud av produkter (för DIN MARKNAD) har plattformen? Rekommendationer från exempelvis amerikanska webbplatser är inte särskilt aktuella för den svenska marknaden. Du måste ta reda på och säkerställa att de produkter du vill sälja, lagerhålls i Europa eller nära dina kunder.
 2. Vad kostar tjänsten att använda? Det finns flera tjänster för dropshipping som erbjuder gratisversioner. Det är bra för då kan du se exakt vilka produkter som går att dropshippa för din marknad och testa systemet innan du betalar. (Räkna dock med att du kommer att betala på sikt. Alla gratistjänster som jag känner till är till för att “locka ny kunder” när din wesbhop börjar generera omsättning kommer du med stor sannolikhet att vilja betala för plattformens eller applikationens premiumtjänster).
 3. Vilken är lösning är bäst att använda med din specifika e-handelsplattform som du byggt din webbutik med? (Är extra intressant om du ännu inte tagit steget ut och börjat sätta upp din webshop). Olika tjänster för dropshipping är integrerade med olika e-handlesplattformar. Läs mer här hur du väljer bästa plattform för din webbhandel.
 4. Säkerställ att du kan läsa in produkterna automatiskt i din webshop. Genom att göra ett smart val av plattform eller app för dropshipping spar du mycket tid. Du bör välja att använda en  tjänst där det går att importera all produktinfo, bilder, priser etc. direkt in i din webbshop. Det blir då enkelt att administrera och du spar värdefull tid som du kan använda för marknadsföra dina produkter.
10% RABATT!
Coupon

Tidsbegränsat erbjudande. 10% rabattalla Nordboosts distanskurser! Ange koden i samband med köp i kassan.

More Less

Tjänster Och Plattformar För Dropshipping 

 • Oberlo​ – GRATIS

  Enklaste sättet att komma igång med dropshipping. Oberlo är en app som är skapad för att återförsäljare som använder Shopifys plattform ska kunna dropshippa artiklar från AliExpress. Appen går att använda gratis för upp till 500 artiklar och 50 ordrar/mån. (Räkna dock med att behöva betala på sikt ca. 290kr/mån).​

 • AppScenic – GRATIS

  AppScenic är en förhållandevis ny mjukvara som är kompatibel med shopify och WooCommerce. Tjänsten ger dig tillgång till +500.000 produkter för dropshipping från grossister i bl.a. EU och UK.

 • SaleHoo – 67$ / år

  SaleHoo är en plattform som numera har möjlighet att erbjuda ett relativt stort utbud av EU-baserade grossister för dropshipping. Grossister som är anslutna till SaleHoo har blivit mauellt utvalda för att säkerställa god service och kvalitet i sina tjänster. Fördelarna med SaleHoo är att de är prisvärda och har ett bra utbud av kvalitetsprodukter för den Europeiska marknaden.

 • AliDropship – 850 kr (engångsksostnad)

  Ger dig tillgång till artiklar från AliExpress. Optimalt för WordPress & WooCommerce. Du kan även få en färdig webbshop levererad efter dina önskemål (kostnad 299$). AliDropship har endast en engångskostnad. Det är förmodligen på sikt ett billigare alternativ än Oberlo som endast ger dig ett begränsat tjänstepaket kostnadsfritt.

 • Droshi – GRATIS

  Varning! Tyvärr är det här inte ett bra alternativ att satsa på i nuläget. Droshi är en fantastisk plattform men det är ett litet bolag med små finansiella muskler. På grund av osäkerhetsskäl anser jag att det är bättre att satsa på en mer väletablerad plattform.

 • BigBuy (Pack Ecommerce) – 960 kr (+ 630kr/mån)

  Ett intressant alternativ för den Europeiska marknaden. Nackdelen är att de är att BigBuy är som en enda stor grossist medan alternativen ovan ger dig möjlighet att söka bland olika leverantörer och välja den artikeln och det pris som är bäst för dig. BigBuy är en relativt dyr tjänst med en registreringskostnad + månatlig kostnad. (Det finns dock ett billigare tjänstepaket men som är dels väldigt begränsat och som endast är för att locka till sig kunder med max 3 leveranser per mån.)

*Priserna kan ändras och beror på aktuella växelkurser eller vilket tjänstepaket som avses. Läs mer nedan.

Här ger jag en kort beskrivning av de bästa tjänsterna på marknaden. Läs även mina separata inlägg för att få en mer detaljerad bild före respektive tjänst.

#1 Oberlo (bästa och enklaste alternativ)

Oberlo är inte en plattform utan en enkel app som du laddar ned för att komma åt produkter för dropshipping från AliExpress. Med andra ord får du tillgång till nästan samma sortiment som med AliDropship.

Oberlo erbjuder utöver produkter från AliExpress/AliDropship även produkter som kan dropshippas från både Europeiska, Amerikanska och Asiatiska leverantörer.

En stor fördel med Oberlo är att du inte är låst till att använda enbart Oberlo. Du kan koppla på flera andra alternativa marknadsplatser och testa dig fram.

Oberlo är i princip en app som är både användarvänlig och som dessutom erbjuder en gratisversion som man kommer rätt långt med. (Upp till 500 artiklar kan du läsa in i din webshop kostnadsfritt för att börja sälja).

Oberlo ger användare tillgång till ett bredare sortiment än någon annan plattform för dropshipping som jag känner till.

Oberlo kan dock endast användas med Shopify, som förvisso är en av de bästa plattformar som finns i världen. Men har du inte byggt din webbutik med Shopify så kan du inte använda Oberlo.

Läs mer om hur du kan testa dropshipping med Oberlo här.

#2 AppScenic

AppScenic är en förhållandevis ny tjänst för dropshipping som fokuserar på dropshipping till konsumenter i framförallt Europa. AppScenic löser många av de problem som kan uppstå när du försöker att dropshippa från Asien. Det beror på att AppScenic erbjuder sortiment från leverantörer som är baserade i framförallt Europa, UK, USA och Kanada.

AppScenic är en mjukvara som du installerar i din webshop för att kopplas upp mot AppScenics anslutna leverantörsbas. Det innebär inte enbart att du får tillgång till produktinformation i din webshop.

Du kan dessutom synka data mellan din webshop och AppScenic. Du har på så vis möjlighet att automatiskt synka lagersaldon, priser, frakt- och ordernummer och på så vis erbjuda dina kunder en sömlös köpupplevelse. När din webshop synkar data från AppScenic kan du dessutom göra en enorm tidsbesparing och undvika manuell hantering.

Du slipper exempelvis skicka ordrar manuellt till din leverantör och du kan undvika att dina kunder köper produkter i din webshop som är slut på lagret hos din leverantör.

Några fördelar:

 • +500.000 produkter för dropshipping. Dessutom tillkommer det nya leverantörer på regelbunden basis.
 • Har förmåga att leverera inom EU med korta leveranstider.
 • Är idag integrerat med både Shopify och WooCommerce (Två av de bästa e-handelslösningarna).
 • Kan testas gratis!

Läs mer om AppScenic här.

#3 SaleHoo

SaleHoo är ett Nyzeeländskt företag som tillhandahåller en plattform för dropshipping. Tjänsten har fram tills nyligen inte varit särskilt aktuell på den europeiska marknaden. Det kan förklaras med att många grossister som varit anslutna till SaleHoo har varit asienbaserade leverantörer.

Men de senaste åren har SaleHoo utökat sin leverantörsbas med fler grossister som erbjuder dropshipping på även den Europeiska marknaden.

Av den anledningen är SaleHoo som jag ser det ett av de bästa alternativen för svenska e-handlare.

SaleHoo erbjuder idag ett komplett utbud av tjänster för dropshipping. Tjänsteutbudet består av tre typer av tjänster:

 1. SaleHoo Directory: Det här är en tjänst som ger anslutna återförsäljare tillgång till ett brett utbud av leverantörer som erbjuder dropshipping. SaleHoo har noga valt ut leverantörer som har kapacitet att erbjuda bra produkter och service.
 2. SaleHoo Dropship: Är en integration med Shopify som gör det möjligt för anslutna användare att importera produkter från AliExpress, direkt in i webshoppen. (Det här är en motsvarande tjänst till AliDropship och Oberlo, se nedan.)
 3. SaleHoo Educate: Elektroniska utbildningar i dropshipping. Utbildningarna är som jag ser det inte särskilt aktuella för svenska eller europeiska återförsäljare.

Det är framförallt den förstnämnda tjänsten “SaleHoo Directory” som är av intresse för svenska e-handelsföretag och entreprenörer.

I princip utgörs den här tjänsten av en databas med utvalda leverantörer som erbjduer återförsäljare lösningar för dropshipping. 

Leverantörsbasen består idag av ca. 1000 leverantörer och av dessa leverantörer utgörs ungefär 150 leverantörer av EU-baserade leverantörer.

Uppskattningsvis kommer du åt mer än 7000 produkter för den Europeiska marknaden via SaleHoo. Det kanske inte låter som så mycket om du jämför med exempelvis AliExpress. 

Men skillnaden är att produkterna och servicen som du får är av mycket högre kvalitet än Aliexpress. AliExpress har ett enormt utbud av artiklar men de allra flesta produkter (och leverantörer) är fullkomligt ointressanta för Europeiska e-handlare.

SaleHoo ger alltså högre grad av kvalitet men ett mindre utbud av artiklar att välja på. En annan fördel med SaleHoo är att utbudet av EU-baserade leverantörer stadigt ökar. 

Idag kan exempelvis SaleHoo erbjuda även svenskbaserade leverantörer i sitt nätverk. I vissa fall kan återförsäljare som ansluter sig till SaleHoo få rabatterade priser hos grossister som är anslutna till SaleHoos plattform.

Läs mer om SaleHoo här

#3 AliDropship

Alibaba och Aliexpress erbjuder i stora drag produkter från kinesiska och asiatiska leverantörer i framförallt lågprissegmentet. Skillnaden på Aliexpress och Alibaba är att Alibaba endast säljer till företag (B2B) medan AliExpress även säljer direkt till privatpersoner.

Med Alidropship kan du sälja produkter från de leverantörer som är anslutna till AliExpress via. Produkterna levereras direkt till din kund via dropshipping.

För att tjäna pengar långsiktigt behöver man sticka ut på marknaden med unika produkter. Nästa alla återförsäljare inom e-handeln som använder dropshipping som affärsmodell har tillgång till AliExpress.

Av den anledningen brukar jag rekommendera att man överväger en plattform som utöver sortimentet från AliExpress även erbjuder produkter från andr leverantörer. 

Läs mer om AliDropship här

#4 Droshi

Droshi är inte enbart en app för dropshipping. Droshi har sin egen bas av leverantörer för dropshipping.

Tjänsten är utvecklad för den Europeiska marknaden och erbjuder alltså utöver sortimentet från AliExpress även massvis med produkter från andra leverantörer.

Droshi är integrerat med Shopify och WooCommerce vilket innebär att tjänsten är enklast att använda om du använder en av dessa plattformar.

Tyvärr har inte Droshi de finansiella resurser som krävs för att gå med långsiktig vinst. Droshis plattform ligger därför i nuläget nere. 

Jag rekommenderar därför e-handlare som vill sälja via dropshipping att testa ett av alternativen ovan. Framförallt SaleHoo och  Oberlo är två alternativ som är mer stabila i det här läget. 

#5 BigBuy

BigBuy är ursprungligen ett spanskt företag som satsar på den Europeiska marknaden. De har nyligen börjat fokusera på den svenska marknaden vilket är roligt att se. Affärsmodellen skiljer sig en aning från övriga applikationer och plattformar som jag recenserat. BigBuy är nämligen inte en plattform med anslutna leverantörer. Affärsidén bygger på att du i egenskap av återförsäljare, marknadsför och säljer BigBuys produkter. Skillnaden från övriga alternativ är att BigBuy på egen hand lagerhåller alla de artiklar som de erbjuder i sitt sortiment.

För dig som återförsäljare är det ingen större skillnad men det finns för- och nackdelar. Du blir mer beroende av BigBuy som blir din leverantör med allt vad det innebär.

Den största nackdelen är att du inte har möjlighet att benchmarka liknande produkter från olika leverantörer. Med andra plattformar kan du ju söka på en produkt, exempelvis: “tandborste grön” och se priser och produkter från massvis av olika leverantörer. Med BigBuy får du endast tillgång till BigBuy’s egna sortiment som följer deras interna pris- och produktstrategier.

BigBuy är dock per automatik ett intressant alternativ eftersom att de lagerhåller sitt sortiment i Europa. Ledtiderna är acceptabla för den svenska marknaden (enligt dem själva levererar de inom 5 arbetsdagar).

För den som redan har en webbutik går det att synkronisera mot BigBuys produktkatalog. På såvis kan du läsa in produktinfo direkt in i din webshop. Systemet är integrerat mot: Shopify, WooCommerce och Prestashop (en plattform som inte är vanlig i Sverige).

Med deras egenutvecklade e-handelsplattform “Dropshippingbutik 360º” får du allt på ett och samma ställe. (Jag rekommenderar dock inte att gå med BigBuy’s egna system. Du låser in dig i en lösning och blir mer beroende av BigBuy. Själva syftet med Dropshipping är ju normalt sett den höga grad av flexibilitet som affärsmodellen bidrar till.)

Det bör nämnas att BigBuy även erbjuder en integration mot AliExpress. De är även integrerade mot Amazon, vilket kan vara en stor fördel om några år på den svenska marknaden.

Överlag har BigBuy dyrare produkter och sämre utbud än med jämförbara tjänster på marknaden.

Är det alla leverantörer?

Nja, de alternativ som jag presenterar här ovan är åtminstone de vanligaste och de största för den Svenska marknaden.

Det finns ett par stora spelare till men de grossiter och plattformar som presenteras här ovan är de som är bäst för Sverige och även för Europa.

Det förekommer även mindre företag som sysslar med dropshipping som kan vara värda att undersöka närmare.

Det ena utesluter inte det andra men via i princip alla tjänster som jag beskriver ovan får du tillgång till ett enormt stort utbud.

När du satt ett bra bassortiment kan du även krydda med mer nischade produkter från mindre leverantörer etc.

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments