Webbutik

Droshi ett omdöme

post image

Tyvärr har Droshi genomgått finansiella svårigher och platformen är i nuläget inte en stabil plattform att använda för den som vill satsat på dropshipping.

Bästa plattform för dropshipping för Sverige är Oberlo. Läs mer om Oberlo här.

Droshi var tidigare en portal för dropshipping med massvis av anslutna leverantörer. Via Droshi fick man tillgång till en ofantlig mängd produkter från olika leverantörer samtidigt som du har allt samlat på ett och samma ställe.

På så vis behövde inte den som ville testa en ny produkt via dropshipping, vare sig diskutera pris, leveransvillkor eller andra juridiska förutsättningar.

Både leverantörer och återförsäljare var per automatik skyldiga att följa de generella villkor som gälde då de anslöt sig till plattformen.

I det här inlägget delar jag med mig av mina tips och ger mitt omdöme för Droshi, för dropshipping i både Sverige och norra Europa.

En unik portal för Sverige & Europa

Det finns flera möjligheter att skapa förutsättningar för den som vill sälja produkter via dropshipping. Ett sätt som är vanligt i Sverige är att man på egen hand kontaktar de leverantörer som man är intresserad av att jobba med.

Internationellt sett är dock dropshipping så pass väl utbrett att det finns marknadsplatser och plattformar där återförsäljare och leverantörer möts för att samarbeta via dropshipping.

I Kina och övriga Asien är förstås Alibaba en stor plattform. Alibaba har även stora marknadsandelar i USA och delar av Europa (via Aliexpress och Alidropship).

Det finns även en hel del lösningar för dropshipping som i princip enbart förmedlar produkter via Aliexpress (exempelvis Oberlo – en produkt utvecklad av Shopify eller exempelvis Dropified).

En annan världsledande plattform är Amazon som framförallt är väldigt populär i USA. Amazon erbjuder också sina användare färdiga lösningar för samarbeten via dropshipping.

Andra stora plattformar för dropshipping är exempelvis Gearbest eller mer nischade plattformar som enbart fokuserar på en viss typ av produkter eller marknader.

Men ingen av dessa plattformar är särskilt väletablerade på den svenska marknaden. 

En anledning kan vara att flera av dessa plattformar endast lagerhåller en bråkdel av deras sortiment i Europa.

Vad det gäller Amazon förbereder de sig förvisso för en etablering på den svenska marknaden vilket helt säkert kommer att ha en stor inverkan på den svenska internethandeln.

Då andra sidan är det tidigt att sia om dels vilken nisch som Amazon förväntas fokusera på men även om hur pass lång startsträcka som Amazon kan behöva för att komma ikapp andra e-handlare på den den svenska/europeiska marknaden. Förmodligen kommer det dessutom dröja ytterligare flera år innan Amazon erbjuder e-handlare att sälja produkter via dropshipping.

För den som vill komma igång med dropshipping redan idag finns det ingen anledning till att vänta. Det finns i dagsläget en bred leverantörsbas av europeiska dropshippers.

Mitt råd till den som som vill sälja via dropshipping i Sverige (och Europa) är att använda väletablerade dropshippers för den marknad som du är verksam på. 

Det finns massvis av bra leverantörer och grossister som erbjuder dropshipping och som har möjlighet att leva upp till de leveransvillkor som svenska kunder förväntar sig och som dessutom ger riktigt bra marginaler (i jämförelse med exempelvis kinesiska eller amerikanska motsvarigheter).

Problemet är att det är knepigt att på egen hand hitta och komma i kontakt med dessa leverantörer.

Du måste lägga ned en hel del tid och dessutom är det inte säkert att leverantörerna vill jobba med ditt bolag om du inte redan har en stor omsättning. Därefter ska villkor och avtal tas fram för att signeras av båda parter mm.

Via Droshi får du inte enbart, kostnadsfritt, tillgång till alla leverantörer och produkter som du kommer åt via Aliexpress (och de appar som jobbar med samma artiklar som Aliexpress).

Du får dessutom tillgång till en mängd övriga produkter som dropshippas via ett stort antal leverantörer som är anslutna till Droshis portal.

Därför ska du använda en leverantörsportal

Det misstag som många återförsäljare gör, är att de vänder sig direkt till en dropshipper som har möjlighet att leverera inom Europa.

När försäljningen börjar ta fart utökar de med ytterligare produkter från en och samma leverantör.

Enligt min mening är det ett dumt sätt att tjäna pengar via dropshipping.

Även om du har god försäljning via detta samarbete betyder det inte att du kunde haft ännu bättre försäljning ifall du hade kunnat erbjuda bättre ut-priser och bättre kvalitet.

Via en portal för dropshipping, såsom exempelvis Droshi, får du tillgång till en stor mängd produkter från olika leverantörer.

Priserna är redan per automatik pressade eftersom att leverantörernas produkter konkurrerar med varandra på ett och samma ställe.

Finessen med att använda en portal där du har tillgång till många olika leverantörers produkter är att du inte behöver fundera över leverans- eller betalningsvillkor eftersom att alla leverantörer som är anslutna till tjänsten vanligen är bundna att följa samma leverantörsvillkor.

Du får dessutom möjlighet att “plocka russinen ur kakan” eftersom att du kan välja att dropshippa de artiklar som passar dig bäst (från olika leverantörer).

Om du exempelvis vill lägga till en ny hammare till ditt sortiment (och sälja via dropshipping), då behöver du alltså bara logga in i plattformen och söka på “hammare” och välja den artikel som ger dig de bästa marginalerna och som har den bästa design eller kvaliteten etc. (Allt är serverat och klart.)

Så vitt jag vet finns det ingen motsvarighet till Droshi i Europa, förutom möjligen Bigbuy men de är både dyrare och har en annan affärsmodell; de lagerhåller varor på egen hand (precis som Amazon) och är dessutom nästintill obefintliga i norra Europa.

Hur fungerar Droshi?

  1. Skapa ett gratiskonto. Via portalen kommer du åt det förmodligen största utbudet av produkter (ca. 400 000 produkter) som erbjuds via dropshipping för exempelvis Sverige.
  2. Som gratis användare kommer du åt stora delar av sortimentet. Du kan se alla produkter som finns att välja på.
  3. Genom att betala kan du sälja alla produkter (även premium-produkter) som finns upplagda i Droshis plattform. Det finns 3 olika tjänstepaket att välja på. Årspaketen och “Enterprise” ger dig de största fördelarna.

Fördelarna med Droshi:

  • Störst utbud av produkter för Dropshipping i Europa (Mer än 400 000 artiklar att välja på)
  • Unik tjänst för Europa – Du har allt på ett och samma ställe. Priser och villkor är redan satta.
  • Gratis att använda (Alla produkter från exempelvis Oberlo och AliDropship kan du komma åt och sälja gratis via Droshi)
  • Integrerat med både WooCommerce och Shopify. (Automatiskt lagersaldo och orderöverföring)
  • Prisvärt (speciellt om du använder rabattkoden nedan)
  • Svenskt bolag (Hög grad av tillit + fantastisk kundservice)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments