Webbutik

Alidropship | Så funkar dropshipping för Alibaba & AliExpress

post image

Det är inte ovanligt att leverantörer och grossister som erbjuder samarbeten via dropshipping utlovar guld och gröna skogar.. Jag läser inte sällan hur enkelt det är att tjäna pengar via dropshipping.

“.. du behöver inte göra något alls, det är enkelt och du tjänar massvis av pengar…”

Det stämmer naturligtvis inte!

I Sverige finns det enligt min syn att se på det stora möjligheter för den som vill testa dropshipping som affärsmodell. Men alla som testat dropshipping vet att det inte är enkelt.

Dropshipping är förvisso riskfritt och det går förhållandevis fort att komma igång. Du kan börja sälja utan att investera många kronor men tro mig, du kommer att spendera tid.

Inte nog med att du ska ha en bra affärsidé som är lukrativ. Du behöver dessutom hitta en marknad som kännetecknas av låg konkurrens.

Betänk även att dropshipping till stor del handlar om marknadsföring.

Än så länge kan man fortfarande hitta förhållandevis unika produkter för den svenska marknaden men desto oftare handlar dropshipping om att sälja produkter som redan existerar på marknaden.

Men hur går man tillväga för att hitta produkter? Den vanligaste affärsmodellen idag är förmodligen att dropshippa från Asien.

Du har säkert kommit i kontakt med Alidropship, AliExpress och Alibaba tidigare.

AliExpress är alltså en del av företagsgruppen Alibaba. Alibaba är en motsvarighet till Amazon men är mycket större i Asien. Alibaba säljer i princip endast större kvantiteter och endast till grossister.

AliExpress däremot säljer både till företag (B2B) men även direkt till konsumenter (B2C). De flesta “plugins” eller appar till webbutiker som finns tillgängliga på marknaden för att möjliggöra dropshipping är integrerade mot AliExpress.

Anledningen till det är att AliExpress erbjuder större utbud av produkter är någon annan leverantörsportal i världen. Det går även att hitta artiklar som är billiga och där påslaget eller provisionen blir större vid försäljning.

Hur funkar Alidropship för Sverige?

Med Alidropship kan du dropshippa i princip vad som helst från AliExpress. Genom att använda den här appen kan du läsa in vilka artiklar du vill i din webshop och börja sälja på nolltid.

Men det kan man även göra med flera andra “plugins” eller appar som är integrerade mot AliExpress. Så vad är det som gör Alidropships tjänster unika?

Alidropshiping är en helhetslösning. Förutom att du som kund kommer åt att sälja hundratusentals olika artiklar via dropshipping i din webshop, kan du med Alidropship även bygga din egna webbutik.

Alidropship är alltså inte enbart en tjänst för dropshipping. De tillhandahåller även själva plattformen för den som vill skapa en egen webbutik.

“Med AliDropship kan du även skapa din webbutik; från noll till en färdig butik med produkter för försäljning.”

Alidropship äger hela kedjan av tjänster för den som vill sälja produkter online via dropshipping. De tillhandahåller webbhotell och servrar för din webshop, domänregistrering och kringtjänster såsom kundtjänst, “add-ons” (extrafunktionalitet) och designmallar.

Du kan även använda Alidropship-appen för att tillgängliggöra sortiment från AliExpress om du använder en annan plattform, så länge plattformen är integrerad med WordPress.

Vill du exempelvis skapa din webshop med WooCommerce så kan du enkelt koppla på dropshipping via appen Alidropship. Du kan i princip med endast ett par klick förvandla din webshop i WordPress till en butik där du har tillgång till ett enormt utbud av artiklar som du kan välja av.

Om du däremot använder Shopifys plattform och vill sälja via dropshipping från AliExpress, då ska du helt enkelt använda Oberlo som är Shopify’s motsvarighet till Alidropship.

Oberlo går att använda helt gratis och du kan precis som med Alidropship läsa in de artiklar du vill sälja från AliExpress.

Med både Shopify och WooCommerce kan du även använda Droshis plattform för dropshipping.

Droshi ansågs tidigare vara en av de bästa plattformarna för framförallt den svenska marknaden men eftersom företaget är så litet (startup) har de haft svårt att bära sina kostnader. Plattformen ligger därför för närvarande nere.

Sammanfattning

  • Alidropship är en enkel lösning för den som vill sälja via dropshipping.
    Med Alidropshipp kan du importer produkter från AliExpress till din webbplats i WordPress.
  • Appen är optimal för den som använder WooCommerce. Med endast ett par klick kan du importera all produktinformation, produktnamn, bilder, produktbeskrivningar, mm. till din webshop.
  • Har du en webshop som du skapat med Shopify? Då kan du använda Oberlo och läsa in artiklar du vill sälja i din webshop. Det är en motsvarighet till AliDropshipp fast avsedd för Shopify. Oberlo går dessutom att använda helt gratis.
  • En tjänst som fungerar för både Shopify och WooCommerce och som dessutom har fler produkter att välja av är Droshi. Tyvärr har Droshi haft finansiella svårigheter och plattformen är därför inte ett gångbart alternativ för närvarande.
  • AliDropship skiljer sig från konkurrenterna Oberlo och Droshi. Med AliDropship kan du även skapa en egen webbutik (och sedan läsa in produkter för dropshipping). Du kan även beställa en färdig webbutik som anpassas och monteras efter dina specifika behov.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments