Hemsida

Wix vs Webflow: Fullständigt test och jämförelse

post image

Det dyker ständigt upp nya hemsidebyggare på marknaden, men det kan vara svårt att veta vilken som är bäst lämpad för ditt projekt. Därför har vi tagit en närmare titt på två av de mest populära – nämligen Wix och Webflow. I den här artikeln har vi försökt jämföra dem på ett antal olika punkter för att komma fram till den bästa för ditt projekt.

Båda plattformarna erbjuder kodlös design av webbplatser med hjälp av dra-och-släpp-lösningar, men Webflow tillåter användare att använda HTML och CSS om de vill. Många professionella designers har därför svurit vid Webflow, men är det det bästa alternativet? Detta är vad vi kommer att ta reda på genom vår omfattande jämförelse.

Läs vidare för att ta reda på vilken av dessa lättanvända hemsidebyggare som passar bäst för ditt kommande projekt!

Var får du mest valuta för pengarna?

Både wix och Webflow erbjuder en bra tjänst som gör att du kan designa professionella webbplatser utan att behöva koda. Det finns dock en del komplicerade strukturer kring prissättningen av Webflow – och det kan vara lite svårt att få grepp om en hel del av det. Wix har å andra sidan en väl beprövad modell som låter dig prenumerera på de tjänster du vill ha.

Det är därför vår uppfattning att Wix fortfarande är den lösning som ger mest valuta för pengarna. Även om Webflow har mycket funktionalitet som ingår i sin plattform, kommer du ofta att få ett högre månadspris jämfört med vad du kan förvänta dig av Wix. Om du ska designa en enkel webbplats kommer du därför att få mer för pengarna genom att välja Wix.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

Vilken plattform är mest användarvänlig?

När det gäller användarvänlighet är de två konkurrenterna ganska lika på ett antal punkter. Båda använder dra-och-släpp-element, men Wixs redaktör är förmodligen lite mer användarvänlig – särskilt för nybörjare. Detta beror på att Webflow erbjuder ett mer detaljerat tillvägagångssätt, men det kan också vara lite förvirrande för dig som inte är van vid att skapa en webbplats.

Wix användarupplevelse är utformad för att erbjuda en sömlös upplevelse, så du hittar steg-för-steg-vägledning för allt du behöver göra. Detta ger en mer sömlös upplevelse för dig som vill lansera din första webbplats utan att behöva spendera onödigt mycket tid på design och layout.

Utseende och anpassningar

Webflow erbjuder ett imponerande urval av mallar som du kan anpassa, men de flesta av dessa måste betalas för. Som ett resultat måste du vanligtvis förvänta dig några extra kostnader relaterade till design om du inte vill designa detta från grunden själv. Webflow låter dig också anställa professionella designers på deras plattform, vilket kommer att medföra några extra kostnader, men samtidigt få ett professionellt resultat snabbare. Det blir dock något kontraproduktivt eftersom man lika gärna kunde ha anlitat en byrå.

Wix, å andra sidan, erbjuder mer än 800 olika mallar, som alla ingår i din prenumeration. Du kan alltså enkelt välja den som passar ditt projekt bäst och genomföra anpassningarna. Den mall du väljer laddas automatiskt in i editorn så att du kan anpassa den precis som du vill.

Applikationer och tillägg

Som vi nämnde i vår tabell erbjuder både Webflow och Wix ett antal tillägg som du kan välja mellan. Dessa gör det möjligt att lägga till funktionalitet på din webbplats utan att behöva koda upp ett JavaScript eller liknande. Utbudet på de två plattformarna är dock väldigt olika. Webflow har integration av cirka 60 olika applikationer, medan Wix har cirka 300 i sin Wix Marketplace

Webflow har förvisso allt du behöver för att få en funktionell hemsida, men Wix kommer i topp. Här hittar du ett antal praktiska integrationer som gör det otroligt mycket lättare att få det du vill ha från din webbplats. Wix är dessutom en sluten plattform, vilket innebär att alla tillägg utvecklas in-house och underhålls av Wix eget team.

Onlinebutiker

Sist men inte minst har vi tittat på möjligheten att integrera en onlinebutik. Här erbjuder båda spelarna en utmärkt modul som gör det möjligt att lägga till en funktionell onlinebutik på din webbplats. Det som skiljer dem åt lite är backend – där Wix är lite mer användarvänligt än Webflow. Som sagt, Webflow har faktiskt det bästa systemet för aktiva operationer.

Webflow låter dig skräddarsy utseendet på din onlinebutik mycket mer än Wixs modul gör, så för dem av er som vill skapa din onlinebutik från grunden – kommer detta utan tvekan att vara det bästa alternativet. Det krävs lite mer för att få det på plats, men när du väl har det på plats kommer du enkelt att kontrollera allt från backend. Vi ger därför vinsten för e-handel till Webflow.

Sammanfattning

I detta test har vi ställt Wix och Webflow mot varandra för att ta reda på vilken hemsidebyggare som är det bästa alternativet. Baserat på de kriterier vi använde var det Wix som kom bäst ut i testet. Detta är dock ingen anledning att kasta Webflow först. Plattformen är utmärkt att använda, men den är lite bättre lämpad för professionella designers som kan HTML och CSS.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

Få svar på vanliga frågor om Wix vs. Webflow

Vilka är de största skillnaderna mellan Wix och Webflow?

De viktigaste skillnaderna mellan Wix och Webflow är att Wix är en användarvänlig webbplatsbyggare med dra-och-släpp-funktionalitet som passar nybörjare, medan Webflow är en mer avancerad och flexibel plattform som ger designers och utvecklare full kontroll över design och kod.

Vilka funktioner och verktyg erbjuder Wix och Webflow?

Wix erbjuder en dra-och-släpp-redigerare, ett stort urval av mallar, e-handelsfunktionalitet, en appmarknad och SEO-verktyg. Webflow erbjuder en visuell CSS-redigerare, responsiv design, CMS- och e-handelsfunktioner samt möjlighet att exportera ren kod.

Vilken plattform är mest kostnadseffektiv? Wix eller Webflow?

Wix kan vara mer kostnadseffektivt för småföretag och privatpersoner på grund av dess överkomliga priser och gratis plan. Webflow kan ha högre priser, men erbjuder mer avancerade funktioner och flexibilitet som kan vara värt investeringen för större företag och professionella designers.

Hur påverkar valet av Wix eller Webflow sökmotoroptimering (SEO)?

Båda plattformarna erbjuder SEO-verktyg och funktioner som hjälper användarna att förbättra sin sökmotorrankning. Wix har inbyggda SEO-verktyg och en SEO-guide för grundläggande optimering, medan Webflow ger mer avancerad kontroll över SEO-inställningar och möjlighet att anpassa kod för ytterligare optimering.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments