Hemsida

Design: Skapa webbplatser med tema resa med Wix

post image

Att resa öppnar våra ögon och vidgar våra perspektiv. För den som har en passion för att resa kan det vara otroligt givande att skapa en webbplats där man kan dela med sig av reseberättelser, tips och inspiration. Att bygga en visuellt tilltalande, funktionell webbplats med tema resa från grunden kan dock vara utmanande, särskilt för nybörjare. Det är här som det kan vara ovärderligt att utnyttja funktionerna i Wix.

Wix erbjuder över 800 webbplatsteman som är utformade för att tillgodose en mängd olika behov, oavsett om de är personliga eller professionella. Dessa mallar fungerar som en grund och hjälper till att strukturera idéer på din webbplats. De är redan fyllda med exempel på innehåll, färgscheman, gallerier och viktiga affärsfunktioner, som alla är helt anpassningsbara.

Du kan skapa fantastiska resewebbplatser med hjälp av dessa teman med dra-och-släpp-redigering och inbyggda funktioner som är skräddarsydda för resenischen. Oavsett om du vill designa en enkel reseblogg, en webbplats för bokning av boende eller en mer komplex reseguideportal, tillhandahåller Wix verktygen för att förverkliga din vision

När du utformar din resewebbplats på Wix-plattformen bör du prioritera vissa funktioner och funktioner i ett tema resa:

Responsiv design

Med tanke på den utbredda mobilanvändningen är det viktigt att se till att din webbplats ser bra ut och fungerar smidigt på alla enheter. Wix mallar är optimerade för mobila enheter och du kan förhandsgranska din webbplats på olika skärmstorlekar.

Bilder

Högkvalitativa foton och videor som fångar reseandan hjälper till att engagera besökare. Wix erbjuder gratis stockbilder och möjligheten att integrera dina egna visuella medier.

Integration av sociala medier

Att låta besökare enkelt dela via Instagram, Facebook etc hjälper till att öka räckvidden. Wix har sömlös social integration.

Effektiv SEO

Från metadata till alt-text, Wix hjälper till med inbyggd SEO för att hjälpa människor att hitta din webbplats. Nischen resor är i hög grad sökdriven.

Enkel bokning

För bokningssajter för boende, turer eller aktiviteter är det viktigt med sömlös integration med bokningsmotorer som Booking.com. Wix har partnerskap för att underlätta detta.

Wix hanterar också all hosting och uppdateringar för dig, så din webbplats är alltid online och säker, det finns inget tekniskt för dig att hantera, vi har en mer detaljerad recension och fullständiga funktioner i Wix-plattformen här.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

Teman för resor

För att fortsätta med reseämnet bläddrade vi igenom Wix 800 webbplatsteman för att välja våra favoritmallar för reseteman (totalt 15) som vi tycker skulle vara värda att överväga, dessa innehåller viktiga element som slående hjältebilder, enkla bokningswidgets och uppmaningar till åtgärder för att inspirera till resor.

På väg till platser

tema resa

Fånga essensen av dina äventyr med denna visuellt slående mall för resebloggar. Optimerad för reseentusiaster som vill dela med sig av sina destinationer genom foton, videor, berättelser och restips. Visa upp sevärdheter, ljud, smaker och vibbar från dina resor på ett sätt som trollbinder läsarna. Oavsett om du är en erfaren backpacker eller en blivande reseskribent ger den här mallen dig möjlighet att enkelt sammanställa dina resekunskaper och erfarenheter till en plattform som kan inspirera andra äventyrare. Börja förmedla ditt unika reseperspektiv redan idag genom att starta din egen reseblogg med den här mallen som ditt pass.

På spåret

tema resa

Kartlägg dina drömmars äventyr med den här mångsidiga mallen som din digitala klippbok. Perfekt för backpackers, resenärer och nomader för att visa upp episka utflykter genom bloggar, foton, videor och mer. Anpassa enkelt den visuellt engagerande layouten för att bli din egen kurerade samling av reseminnen och minnen. Lägg till din personliga biografi, kontaktinformation och tillgänglighet för att ge liv åt din globetrottingprofil. Oavsett om du ska ta ett sabbatsår eller göra ditt livs resa kan du låta den här mallen fira höjdpunkterna på din resa i en plattform som du kan dela med andra resenärer. Den öppna vägen väntar – börja skriva om ditt nästa stora äventyr redan idag.

360 Inspiration för resor

tema resa

För samman den globala gemenskapen av resenärer och vandrare genom denna intuitiva men ändå inspirerande mall för resebloggar. Med organiserade avsnitt och relevanta kategorier blir det enkelt för användare över hela världen att utbyta råd, hålla kontakten och utforska nya destinationer tillsammans. Bygg en inkluderande hubb där resenärer kan träffas, mingla och lära sig av varandras erfarenheter och perspektiv. Oavsett om du vill skapa en plattform där backpackers kan hitta resesällskap eller familjer kan samordna gruppresor, så lämpar sig den här mallen för att bygga alla typer av resegemenskaper som du föreställer dig. Och med en flexibel redigerare kan du enkelt anpassa formatet och designen så att de passar dina unika behov. Ta det första steget mot att lansera din egen reseblogg som förenar och informerar den världsomspännande stammen av resenärer som söker nya äventyr.

Nomad på väg

tema resa

Med denna eleganta, minimalistiska mall för resebloggar kan du dela med dig av dina äventyr när du är på språng. Med sin avskalade stil och intuitiva gränssnitt är det den perfekta följeslagaren för nomader och vandrare som berättar om sina oavbrutna äventyr genom levande berättelser och visuella journaler. Följ varje del av din resa i realtid, uppdatera från var som helst och anpassa i farten när du reser över hela världen. Oavsett om du backpackar över kontinenter, seglar över de sju haven eller bor i en van på den öppna vägen, låter den här mallen dig transportera följare till avlägsna platser genom varje inlägg. Så håll dig lugn, omfamna resan och berätta om dina resor med den här strömlinjeformade, mobilanpassade mallen.

Urbana nomadäventyr

tema resa

Äventyret väntar med denna spännande webbplatsmall för reseföretag som din guide. Ge liv åt dina mest episka utflykter genom fängslande berättelser, livfulla bilder och lockande uppmaningar till handling som gör besökare till upptäcktsresande. Tack vare den sömlösa integrationen med Wix Bookings kan kunderna enkelt upptäcka och boka sin nästa spännande semester eller dagsutflykt med bara några få klick. Dynamiska gallerier och videor förflyttar dem till avlägsna destinationer långt före avresan. Dela med dig av insidertips och höjdpunkter från tidigare resor för att få resenärerna att våga ge sig ut på sina egna resor med dig. Oavsett om du leder vandringsexpeditioner, kör cykelturer eller är kapten på seglingscharter, ger denna mall dig verktygen för att förvandla din passion för äventyr till en engagerande, bokningsbar upplevelse.

Bitar från resan

tema resa

Tänd den kulinariska nyfikenheten med denna visuellt tilltalande, livfulla mall för matresor. Sprid glädjen över att upptäcka nya kök och livliga matmarknader genom att integrera iögonfallande foton och övertygande text. Genom Wix Bookings kan dina besökare enkelt boka en rundtur med bara några få klick. Börja anpassa nu för att förbättra din synlighet online och kickstarta ditt företag!

Stadsrundtur

tema resa

Locka både turister och lokalbefolkning att delta i dina spännande stadsvandringar med denna eleganta och uppfinningsrika mall. Wix Bookings gör det enkelt för dina besökare att boka en rundtur med bara några klick, medan Wix Video hjälper till att arrangera och visa upp allt ditt anmärkningsvärda videoinnehåll. Redo att göra ett globalt stänk? Skapa din webbplats idag!

YOLO

tema resa

Gå bortom det vanliga med de livliga färgerna och slående typsnitten i denna kostnadsfria webbplatsmall. Visa dina extraordinära destinationer i bildspelsgalleriet och infoga text för att beskriva dina speciella paket och tjänster.

Resefotograf

tema resa

Låt dina besökare resa jorden runt genom dina fängslande bilder genom att ladda upp dem och visa dem på din webbplats. Med en blandning av enkelhet och sofistikering är denna mall perfekt för att hålla dina besökare fängslade och längtar efter mer.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

Teman för personliga bloggar och vloggar

Personliga blogg- eller vlog-teman från Wix är också värda att titta på, dessa kan skräddarsys för alla ämnen eller nischer och kan ge några alternativ till de typiska mallarna med tema resa som vi valde ovan.

Sammanfattning

Att titta på exempel på verkliga webbplatser som utformats på Wix-plattformen kan ge inspiration till din egen webbplats. Bläddra bland webbplatser inom din bransch eller nisch och analysera hur konkurrenterna integrerar designelement och funktioner för att locka besökare.

Wix Blog erbjuder också en mängd designinspiration och tips. Den täcker de senaste trenderna och ger rekommendationer om optimala Wix-mallar för olika typer av webbplatser och syften. För att komma igång med att utforska mallförslag, sök helt enkelt efter “mallar” i sökfältet på Wix Blog. Genom att läsa dessa artiklar kan du få fantastiska insikter om mallalternativ som är anpassade till dina mål.

FAQ

Hur svårt är det att anpassa en Wix-mall?

Wix syftar till att göra anpassning tillgänglig även för nybörjare. Du kan ändra färger, typsnitt, layouter och lägga till din egen text/bilder via en intuitiv dra-och-släpp-redigerare. Avancerade användare kan redigera HTML/CSS-kod. Supportartiklar hjälper dig genom processen. Att anpassa en mall är mycket enklare än att bygga en webbplats helt från grunden.

Hanteras SEO väl i Wix för att säkerställa att människor hittar mitt tema resa?

Wix har inbyggda SEO-verktyg som hjälper dig att optimera din webbplats för sökmotorer. Element som metadata och alt-text hanteras inom plattformen, vilket är avgörande för en nischwebbplats för resor eftersom den är mycket sökdriven. Detta säkerställer att din webbplats kan upptäckas av personer som letar efter restips och inspiration online.

Kan jag integrera sociala medier och andra tredjepartsapplikationer med mitt Wix-resetema?

Ja, Wix tillåter sömlös integration av sociala medieplattformar som Instagram och Facebook för att hjälpa till att utöka din webbplats räckvidd. Om du har en bokningswebbplats underlättar dessutom Wix partnerskap med bokningsmotorer som Booking.com enkel bokning, vilket gör det till en holistisk plattform för olika integrationer.

Har Wix en marknadsplats för betalda teman och mallar om de kostnadsfria inte är lämpliga?

Ja, Wix erbjuder en marknadsplats för betalda mallar. Om gratismallarna inte uppfyller dina behov kan du välja en betald mall som kan vara mer lämplig och kommer med ytterligare funktioner. Kostnaden för dessa betalda mallar kan variera från $ 5 till $ 50 eller mer

Tillhandahåller Wix en gratis provperiod?

Ja, Wix tillhandahåller en gratis provperiod på upp till 14 dagar under vilken du effektivt kan testa alla premiumfunktioner på plattformen

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
 • plusMycket bra för nybörjare
 • plusStöd för onlinebutik
 • plusMånga bra mallar
 • plusBra tillägg
 • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
 • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
 • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments