Hemsida

De 10 bästa gratis hemsideprogram för 2023

post image

Är det första gången du ska göra en hemsida och du är osäker på var du ska börja eller om du inte vill spendera en massa pengar i onödan så ska du läsa det här inlägget.

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
  • plusMycket bra för nybörjare
  • plusStöd för onlinebutik
  • plusMånga bra mallar
  • plusBra tillägg
  • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
  • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
  • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

Jag känner till flera personer som spenderat en hel del pengar och tid på att bygga sina hemsidor och där resultatet dessutom blivit dåligt.

Att få till en riktigt snygg design och dessutom bygga en hemsida via exempelvis WordPress är inte supersvårt men det kräver en hel del investerad tid.

Personligen anser jag att Wixs hemsideprogram utan tvekan är det bästa som jag har testat för göra gratis hemsidor. Här kan du testa Wix gratis.

I den här artikeln går jag igenom hur du går tillväga för att snabbt, enkelt och gratis bygga din egna hemsida på bästa vis. Jag har gjort en egen bäst i test för den som vill bygga en snygg hemsida gratis.

En färdig design spar både tid och pengar

Att designa en egen hemsida är roligt och behöver vare sig vara svårt eller dyrt. Men det beror helt på vilken plattform du väljer att använda dig av.

Faktum är att du på egen hand med stor sannolikhet kan designa en egen hemsida snabbare än om du ska anlita en dyr webbutvecklare. Det beror på att de allra flesta företag och privatpersoner som vill göra en enklare hemsida har ungefär samma behov.

Det går även att skapa hemsidor med CMS (Content Management System). Det är betydligt knepigare och kräver vanligen mycket mer tid och kunskap för att få ett bra resultat med de hemsideprogram jag går igenom längre ner.

För den som är tekniskt intresserad och som är redo att investera lite mer tid i sin webbplats kan WordPress vara ett alternativ. Men räkna med att investera både tid och pengar med WordPress. Till en början blir inte resultatet ens i närheten av vad du får med ett bra hemsideprogram.

Med ett hemsideprogram som du dessutom kan använda och testa gratis, kan du välja en designmall för ditt behov som du anpassar efter dina preferenser.

De bästa plattformarna som finns på marknaden är numera så pass bra utformade att man intuitivt begriper hur man gör för att redigera och anpassa designen i mallarna.

De bästa hemsidebyggare kommer med funktionalitet för “dra-och-släpp”. Du kan alltså dra in bilder och text i en färdig mall och enkelt laborera med färgsättning och teckensnitt. Du får vanligen tips via AI som gör själva designandet av en webbsida mer eller mindre självlärande.

Ett vanligt upplägg är att du kan testa gratis alternativt få tillgång till mer funktionalitet om du bestämmer dig för att uppgradera din webbplats. En billig hemsida kostar ungefär 50-100 kr per månad.

Nackdelar med att skapa din webbsida kostnadsfritt

Ja, det finns förstås vissa begränsningar med vissa plattformar avseende funktionalitet som du behöver känna till innan du gör din egen hemsida helt gratis.

De bästa hemsideprogrammen som finns i Sverige är ju system som har tagits fram av vinstdrivande företag i syfte att tjäna pengar. Därför ska man var lite skeptisk till program marknadsför som helt “gratis”.

Det finns alltid vissa begränsningar som gör att du endast kan använda delar av systemet gratis för att skapa din hemsida. För att låsa upp och få tillgång till all funktionalitet, mallar, och i vissa fall även kundtjänst, krävs vanligen att du måste betala en månatlig avgift.

Samtidigt har konkurrensen blivit hård för att kunna erbjuda användare att skapa den bästa hemsidan.

Detta har i sin tur lett till att många plattformar har börjat sänka priserna för sina användare och i vissa fall även möjliggjort så att även gratisanvändare kan få tillgång till ett generöst utbud av exempelvis funktionalitet och andra mervärden.

Så vad finns det för begränsningar när det kommer till att skapa sin webbsida gratis?

Du får exempelvis inte tillgång till alla designmallar eller funktioner (“appar”) som finns i de versioner som är gratis.

En annan viktig sak att känna till är att du inte får ett helt eget domän förrän du övergår till att bli betalande kund.

Då andra sidan behöver man inte alltid ett eget domän och du kan börja med att registrera dig som gratisanvändare och bestämma dig senare om du vill skaffa ett eget domän eller ej.

Lite längre ner beskriver jag detaljerna kring hur det fungerar och de begränsningar som förekommer för en gratis hemsida med egen domän.

En annan nackdel med de program som erbjuder användare att skapa sin hemsida gratis är att du inte kan sälja produkter och tjänster utan att övergå till att bli betalande användare. Du bör därför fundera redan innan du skapar din webbsida om du tror att du kommer att ha behov av att sälja produkter på din webbplats längre fram?

De allra flesta hemsidebyggare som jag rekommenderar har funktionalitet för att även starta en webshop men för det första är e-handelsmodulerna inte tillgängliga för gratisanvändare. För det andra är inte program som är bäst lämpade för att skapa hemsida alltid bäst för att sälja produkter.

Definiera därför ditt behov redan innan du sätter igång med din webbplats. Är du ute efter att sälja produkter på nätet då ska du välja ett e-handelssystem som är bra anpassat för Sverige. Läs mer om vilka plattformar som är bäst för e-handel här.

Att få egen domän som gratisanvändare

Alla system som finns på marknaden tar betalt för att du ska kunna skapa en hemsida med egen domän. Det beror på att så kallade “toppdomän” inte går att skapa gratis.

Det går däremot att helt gratis välja ett namn på din hemsida som då blir underställt den hemsidebyggarrens domän som du väljer att använda.

Den vanligaste uppsättningen för att skapa gratis hemsida med egen domän är att du kan registrera ett namn på din hemsida som ett så kallat subdomän till plattformens domän.

Det innebär att ditt domännamn kommer att vara kopplat till hemsidebyggaren (Exempelvis: hemsidebyggarensnamn.dittdomännamn.com).

Denna uppsättning är ett smart sätt för att få användare att på sikt betala för tjänsterna. Att bygga en sajt kostnadsfritt är både roligt och lärorikt men när din webbplats börjar växa så vill du med stor sannolikhet köpa en egen domän och då kommer du att behöva betala för detta.

De system jag rekommenderar har dock bra priser även om du skulle vilja betala framöver för att exempelvis få eget domän eller använda ytterligare funktionalitet som du inte kommer åt som gratisanvändare.

Vad är egentligen ett domännamn, hur väljer man namn och hur registrerar man sedan namnet?

Omdöme 2023: Gratis program för att skapa hemsida

Här har jag rankat de bästa hemsideprogrammen för 2023 som jag känner till i fallande rangordning.

(Alla plattformar här är dock bra men de första 3 är förmodligen de bästa som finns inte bara i Sverige, utan i hela världen).

Ett tips till dig som vill skapa hemsida gratis är att välja ett system som har allt samlat på ett ställe. Programmet ska vara enkelt att använda för att komma igång snabbt men man ska även ha bra möjlighet till tillägg och mer avancerad funktionalitet.

De program för att göra egen hemsida som jag presenterar här nedan är dock inte bara avsedda för nybörjare. Även stora företag använder även dessa system för sina webbplatser (som premiumanvändare).


(1.) Wix: en internationell favorit (Bra alternativ för bloggare)

Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
  • plusMycket bra för nybörjare
  • plusStöd för onlinebutik
  • plusMånga bra mallar
  • plusBra tillägg
  • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
  • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
  • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

Trots att den här plattformen i första hand är ett bra alternativ för den som vill komma igång och blogga är plattform ett av de bästa alternativen i Sverige även om man vill skapa en professionell hemsida.

Framförallt anser jag att systemet är passande för att exempelvis småföretag och företagshemsidor och webbplaster för kommersiellt bruk. Wix har även en e-handelsmodul som är en av de bästa i världen.

Med Wix kan du i efterhand enkelt koppla på en proffsig webbshop för att exempelvis sälja produkter och tjänster på din webbplats.

Fördelar:

  • Går att använda gratis. (OBS. som gratisanvändare finns det vissa begränsningar. Du kommer inte åt alla funktioner eller mallar.)
  • SEO (Sökoptimerad). Plattformen kommer med bra funktionalitet för sökoptimering.
  • Funktionaliteten är framtagen utifrån ett användarvänligt perspektiv. Även nybörjare kan skapa sajter där de taggar sina olika webbsidor med sökord. Wix gör det enkelt att sökoptimera sin webbsida att hamna högt upp i Googles ranking.
  • AI – (Artificiell intelligens) – En unik tjänst som innebär att systemet bygger en hemsida automatiskt åt dig baserat på en rad frågor som du behöver besvara. Istället för att själv välja av olika mallar, teman och färger etc får du allt serverat (om du vill).
  • Anses vara ett av världens främsta och mest kompletta system: Mobilanpassat, stort utbud av appar (funktioner du kan välja att använda), det finns hundratals proffsdesignade mallar att välja på, systemet är säkert, beprövat och välutvecklat.

Nackdelar:

  • Subdomän i din URL. När din sajt växer bör du räkna med du vill skaffa ett eget domän. (Med gratisversionen ingår “Wix” i slutet av ditt URL). För att få ditt helt egna domän (kolla exempelvis mitt URL här på Skapawebbkraft. Som du ser slutar webbadressen med .se). Av den anledningen kommer du att behöva uppgradera till ett tjänstepaket som kostar pengar. (Detta är en smart lösning som Wix använder för att få gratisreklam via sina gratisanvändare. (Det är dock en win-win eftersom att du använder systemet utan kostnad).
  • Något sämre hemsidemallar: Wix har de bästa bloggmodulerna enligt mig. Men när det kommer till mer “vanliga hemsidor” föredrar jag faktiskt Webnodes mallar och hemsidebyggare.

Här hittar du allt du behöver för att börja skapa gratishemsidor med Wix.

Här kan du läsa hela min recension av Wix hemsida.

(2.) Webnode: Bra hemsidebyggare för Nybörjare

Skapa en gratis hemsida med Webnode

Webnode är en bra plattform och passar de mest vanligt förekommande behoven. Webnode används idag av både nybörjare och avancerade webmasters.

Webnodes hemsidebyggare är en av de mest populära plattformarna som finns på marknaden idag. För att fortsätta att växa och knyta till sig fler användare har de tagit fram en gratisversion som är ett av de mer generösa gratisalternativen.

För det första får du tillgång till ett av de bästa systemen på marknaden vad gäller användarvänlighet, teknik, layout och funktionalitet.
Vem som helst kan skapa en snygg och proffsig hemsida via de hundratals gratis hemsidemallar eller “templates” som finns tillgängliga i deras system.

För det andra gillar jag att de inte försöker lura sina användare med “att testa gratis” och sen skickar en faktura i alla fall.

Du behöver inte uppge kreditkortsnummer eller annan känslig information. Det går snabbt att registrera sig och om du vill sluta använda Webnode så har du inga förpliktelser.

Hemsidebyggaren kommer självfallet med en lättanvändlig “drag-and-drop” funktionalitet.

Passar exempelvis för:

  • Små och medelstora företag, Konsulter & Brf.
  • Kaféer, barer och restauranger, pizzerior
  • Musiker, artister, fotografer och grafiska designers
  • Personliga hemsidor etc.

Bästa fördelarna :

  • Användarvänligt: Du kan sätta igång nu och ha en färdig hemsida som ser både proffsig och snygg ut imorgon. Enkelt att editera och modellera med bilder, text, ikoner etc. via “drag-and-drop”
  • Enkelheten är tilltalande: Det är okomplicerat för dig som är webbmaster. Strukturen är även utformad för att underlätta för besökare som kommer till de webbplatser som skapats med Webnode. Via en logisk och okomplicerad hierarki är det enkelt för besökare att navigera och hitta det de söker. Du behöver inte kunna koda eller krångla med SSL eller DNS etc. Webnode sköter allt det jobbiga åt dig.
  • Trovärdighet: Webnode är en av de största plattformarna för att skapa hemsidor i världen. De jobbar långsiktigt för att deras användare ska fortsätta att använda deras system i många år.
  • Design i topp: Det finns mängder med designmallar (templates) som du kan använda dig av. Exempelvis för restaurang-, företags- och konsulthemsidor men även mallar för den som vill skapa en bröllopshemsida och andra mer udda behov.

Nackdelar:

  • Begränsningar som gratisanvändare: Med gratisversionen ingår inte backup-funktionalitet. Framförallt i början är det bra att kunna backa och komma åt tidigare autosparade sidor etc. Det kan du tyvärr inte göra som gratisanvändare.
  • Bredband och utrymme: Det förekommer begränsningar vad gäller utbud av funktionalitet, bredband och ledigt utrymme för den som är gratisanvändare.
  • Du kan inte använda gratistjänsten med ett eget domän.

Testa Webnode gratis så länge du vill. Klicka här för att komma igång.


(3.) Hemsida24 – Ett svenskt verktyg med duglig funktionalitet

Skapa en gratis hemsida med Hemsida24

Hemsida24 är en svensk favorit med hundratusentals användare. Systemet tillåter dig att snabbt skapa en företagssajt, personlig blogg/hemsida eller webbutik, via färdiga mallar och “drag-and-drop“.

Avser du att skapa en webbplats som riktar sig till enbart besökare och kunder i Sverige då kan det vara lönt att överväga att använda en svenskutvecklad plattform. Anledningen till detta är att många svenskutvecklade system har sina servrar och datacenters förlagda i Sverige. Data transporteras helt enkelt snabbare till dina besökare som befinner sig geografiskt nära servrarna.

Hemsida24 har sina servrar stationerade i Stockholm vilket garanterar snabba laddtider för de besökare som kommer till din webbplats och som befinner sig i Sverige.

Jag vill dock vara tydlig med att både Webnode och Wix, enligt mig, kommer med större kundfördelar på nästan alla jämförbara områden.

Med Hemsida24 får du även all support serverad på svenska. Hemsida24 innebär även fördelar för den som avser att sälja produkter & tjänster inom Sverige via sin webbplats. Systemet kommer med funktionalitet avsedd för den svenska marknaden. Du får ett verktyg som är integrerat med Klarna och flera andra populära applikationer i Sverige.

Fördelar:

  • Går att testa gratis (under en kortare period).
  • Servrar nära dina användare (förutsatt att din webbplats riktar sig till svenska besökare).
  • Design, funktionalitet, support avsett för Sverige.
  • Hemsida24 har även verksamhet (kontor och anställda) i USA, UK, Bulgarien. Trots att företaget är mycket mindre än exempelvis Wix eller Webnode (se ovan) så får du en produkt som utvecklas snabbt och som i rask takt vinner nya marknadsandelar från de riktigt stora bolagen.
  • Hög grad av användarvänlighet. Produkten kommer som en helhetslösning (webbhotell, funktionalitet, SSL etc. på ett och samma ställe.)
  • Erbjuder även sina användare en riktigt bra E-handelslösning för den som vill sälja produkter och tjänster online.

Nackdelar:

  • I standardplanen ingår ej: eget domän och SSL. Räkna med att betala extra för det.
  • Annonser visas längst ned på din webbplats så länge du använder gratisversionen.
  • Har inte samma utbud av funktionalitet som de riktigt stora plattformarna (exempelvis Wix och Webnode).

Läs även hela min recension av Hemsida24 här.


(4.) Weebly – Webbplats med en icke-Svensk byggare

Skapa en gratis hemsida med Weebly

Den här sajtbyggaren är ett av de system som ständigt kommer högt upp i både användarvänlighet, kundnöjdhet och funktionalitet.

Jag anser personligen att Wix är bättre än Weebly men det kan även vara en smaksak. Weebly är generellt sett ansett som ett av de främsta och bästa verktygen för “drag-and-drop”.

Systemet tillåter också användare att använda en smart integrerad onlinebutik. En nackdel med Weebly är att plattformen är relativt okänd på den svenska marknaden.

Weebly har en bra och uppskattad support och är dessutom ett prisvärt alternativ om du skulle bestämma dig för att uppgradera från gratispaketet.

Fördelar:

  • Layout både snygg och proffsig: Täcker de absolut vanligaste behoven vad gäller layout och design.
  • Användarvänlighet är bra – Ladda upp dina bilder och flytta i en förgjord mall och mängder av inspiration i form av färdiga layouter och bra hemsidor exempel. Din hemsida kommer att se proffsig ut även om det är din först webbsida.
  • Gör en egen hemsida gratis hela tiden: Skulle du inte vara nöjd med din första hemsida, så kan du givetvis göra en ny.

Nackdelar:

  • Begränsad funktionalitet. Vill du låsa upp alla mallar etc så kommer det att kosta pengar.
  • Begränsat utrymme du får tillgång till. Du kommer inte kunna göra en webbplats med hundratals sidor, bilder eller filer som kräver stort utrymme.
  • Du är bunden till att använda de program (“plugins”) som finns tillgängliga för Weebly. Du kan med andra ord inte ladda ned program (“plugins”) som används i övriga CMS exempelvis Espisever CMS, Polopoly eller Sitevision. I vissa fall kostar det pengar om du vill köpa ett speciellt program eller “app” för din hemsida.
  • Domännamn – Som gratisanvändare får du tillgång till subdomän till weebly.com

Läs mer här: 4 saker att känna till om Weebly & För- och nackdelar


(5.) Squarespace en helhetslösning med få användare i Sverige

Skapa en gratis hemsida med Squarespace

Sqaurespace är en internationellt stor och erkänd plattform. Systemet kommer med bra funktionalitet för att bygga både hemsida och blogg. Squarespace har även en bra läsning för e-handel.

Fördelar: 

  • Bra utbud av funktionalitet
  • Snygga designmallar

Nackdelar:

  • Dåligt anpassat för Sverige.
  • Dålig funktionalitet för att hantera många sidor. (Dålig navigation som gör att du endast kan lägga till sidor underställda hemsidan. Det går inte att lägga till subkategorier till dina sidor.) 

Läs mer om Squarespace här!


(6.) N.nu – Ett svenskutvecklat system med SEO

Skapa en gratis hemsida med n.nu

Det här är en svenskutvecklad plattform som är ett spännande alternativ till de mer väletablerade och riktigt stora drakarna (se alt 1-5 ovan).

N.nu används idag av fler än 50 000 användare. De marknadsför sin tjänster som ett SEO-vänligt alternativ för att ligga i framkant gällande sökoptimering.

För att din hemsida ska hittas av de som söker på Google är det viktigt att du har förståelse för hur Google rankar information.

Är man nybörjare så kan det vara bra att få hjälp på traven och då kan N.nu vara ett bra alternativ eftersom att plattformen delvis tillgodoser detta behov.

Tjänsten tillåter dig att optimera dina rubriker med sökord vilket i och för sig är lite av en björntjänst men kan vara bra för den som är helt grön på området.

Fördelar:

  • Tillåter användare att bygga egen hemsida gratis de första 30 dagarna
  • Inga annonser: Du slipper reklam på din hemsida.
  • Lättanvändligt: Enkelt att använda för nybörjare och användargränssnitt på Svenska
  • Många valmöjligheter: Bra utbud av mallar

Nackdelar:

  • Dyrt: Efter gratisperioden kostar systemet ca 600 kr/år att använda. + Kostnad för eget domän.
  • Subomän till N.nu -Du får inte ditt egna domän. Din URL kommer att ha n.nu på slutet. Vill du ha ett riktigt domän (toppdomän) – Vilket i princip alla vill ha då deras sajter börjar växa – då kostar det extra.
  • Dåligt utbud av funktionalitet: N.nu har inte ens i närheten så många funktioner som du får med en mer väletablerad hemsidebyggare.

Läs även mitt inlägg avseende vad du ska tänka på optimera SEO på din hemsida


(7.) Jimdo ett budget program för enklare hemsidor

Skapa en gratis hemsida med Jimdo

Hemsidebyggaren Jimdo Creator är utvecklat med syftet att göra det så enkelt som möjligt att skapa en hemsida.

Jimdo är förhållandevis okänt i Sverige men minst 20 miljoner hemsidor lär ha skapats med Jimdo internationellt.

Jimdo erbjuder deras användare tillgång till ett brett utbud av funktioner. Jimdo anses även vara ett system som tillåter deras användare att snabbt komma igång utan för många krångliga steg för att sjösätta en sat.

Precis som de flesta andra alternativ som jag rekommenderar (se ovan) erbjuder Jimdo sina användare att koppla på en online-butik. Enligt Jimdo ska redan fler än tvåhundratusen online-butiker ha skapats med deras plattform.

Fördelar:

  • Gratis – Du kan registrera dig utan kostnad och testa systemet i lugn och ro.
  • SEO – Smart uppsättning där du på ett användarvänligt vis kan optimera de viktigaste elementen: URL, titel. De har även ett smart verktyg för att se hur din sajt förhåller sig utifrån ett optimeringsperspektiv.
  • Support – Bra feedback och kundtjänst
  • Användarvänlighet: Jimdo är ett system som ligger i framkant när det kommer till att göra det så enkelt som möjligt för användarna. Som nybörjare är det uppskattat att kunna lägga till och ändra texter och bilder med bara ett par klick.

Nackdelar:

  • Okänt i Sverige – I regel är det bra att använda system som andra i ens närhet använder. Jimdo anses ännu inte vara ett väletablerat system på den svenska marknaden.
  • Dåligt utbud av mallar: Jag tycker att Jimdo tappat lite när det kommer till estetik och utbud av mallar. Andra system jag testat har både snyggare och bättre utformade mallar.

(8.) Heymo, ytterligare ett svenskutvecklat system

Skapa en gratis hemsida med Heymo

Heymo är ytterligare ett internetbaserat hemsideverktyg som kan vara värt att testa för den som vill göra en extremt enkel webbplats. Plattformen kommer vare sig med särskilt många designmallar eller med något större utbud av funktionalitet. Av den anledningen hamnar Heymo långt ned på min lista av gratisprodukter.

Fördelar:

  • Svenskutvecklat – Kundtjänst och system på svenska.
  • Enkelt att använda och lätt att registrera sig som gratisanvändare för att testa produkten.
  • Som användare får du tillgång till Heymos bildbibliotek. Där finner du hundratusentals bilder som du kan använda kostnadsfritt för din hemsida.

Nackdelar:

  • Som gratisanvändare är tjänsten extremt begränsad. Du får endast subdomän, det visas reklam på din sajt, du får inget SSL och har ingen möjlighet att SEO-optimera dina webbsidor m.m.
  • Ska du uppgradera till att bli betalande kund är priset relativt högt.
  • Produkten kommer med ett dåligt utbud av funktionalitet, designmallar och möjlighet till egenanpassningar.
  • Enligt min mening är produkten inte prisvärd. Du betalar mycket men får lite. Även gratisversionen är sämre än jämförbara alternativ (se ovan).

Här kan du läsa hel min recension av Heymo.

Via den här länken kan du testa produkten gratis. Just nu får även 30% rabatt på årsabonnemang om du vill registrera dig som betalande kund.


(9.) 123minsida: En medioker tjänst men enkel tjänst

Skapa en gratis hemsida med 123minsida

123minsida är ytterligare ett alternativ som fokuserar på att göra det enkelt för användaren. Med 123minsida bygger du din sajt i 3 enkla steg.

Fördelar:

  • Enkelt att använda

Nackdelar:

  • Kan endast testas gratis i 30 dagar
  • Dyra abonnemang.
  • Begränsad funktionalitet och litet utbud av designmallar att välja av.

Läs hela min recension här.

(10.) Site123 – enkelt för dig att komma igång

Sist men inte minst kan du välja Site123. Det är en enkel hemsidebyggare som låter dig skapa vackra hemsidor utan onödiga extrafunktioner. Det vi gillar med Site123 är att du kan få professionella webbplatser till en bråkdel av kostnaden för andra lösningar.

Det är viktigt att notera att Site123 är bäst för dem som vill ha en enkel webbplats men inte behöver en onlinebutik. Du hittar inte många av de nödvändiga funktionerna för onlinebutiker på Site123, men du hittar ett utmärkt bibliotek med färdiga mallar.

Webbplatsbyggaren är utformad så att du bygger din webbplats i 3 enkla steg. Här anger du den bransch som är mest relevant för dig, namnet på webbplatsen och eventuellt innehåll som du vill lägga till på webbplatsen. När du är nöjd med utkastet klickar du på publicera och din webbplats kommer att vara tillgänglig för alla som vill besöka den.


Sammanfattning

  • Är du nybörjare och vill skaffa en proffsig hemsida som både är snygg men enkel att använda/skapa? Testa då en gratis hemsidebyggare. Det är enkelt att registrera sig och lika enkelt att avregistrera sig utan att behöva betala.
  • Wix är extremt enkelt att använda med “drag-and-drop” funktionalitet och du kan modulera i färdiga mallar med text, bilder etc.
  • Wix kommer med färdiga mallar för alla typer av hemsidor som du kan tänkas behöva. Du kan även enkelt koppla på en onlinebutik eller exempelvis ikoner för sociala medier och mängder av funktioner.
  • En nackdel med alla de gratisplattformar som jag testat och recenserar är att du som gratisanvändare endast får ett subdomän till plattformen. (Gäller även Wix)
Tjänsten
För – och nackdelar
Bedömning
Tjänsten

För – och nackdelar
  • plusMycket bra för nybörjare
  • plusStöd för onlinebutik
  • plusMånga bra mallar
  • plusBra tillägg
  • plus50% rabatt på utvalda Wix Premium-planer
  • minusKan bli dyrt för stora webbplatser
  • minusSvårt att byta designmallsystem
Bedömning
4.8
star icon star icon star icon star icon star icon
Prøva Wix Recension

Om du väljer att betala längre fram så får du helt eget domän.

Jag tycker i alla fall att det är en bra win-win med tanke på att du inte behöver betala en enda krona för att skapa din egna hemsida och på så vis kan testa gratis.

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments