Recension: Är webbhotell från Levonline bra och för vem?

Funderar du på att använda Levonlines tjänster?

I sådana fall har du vid det här laget redan förstått att det är skillnad på webbhotell och webbhotell.

Levonline är en s.k. “Premiumhost” och ett riktigt bra alternativ för företag som är beredda på att betala mer i utbyte mot högkvalitativa servrar, bra säkerhet och drift.

För den som söker en premiumtjänst för WordPress rekommenderar jag dock att kolla in min artikel om Kinsta.

Men är tjänsterna prisvärda och är det värt att använda Levonline framför andra webbhotell på marknaden?

I det här inlägget går jag igenom för- och nackdelar med denna leverantör.

Gå direkt till sammanfattningen av inlägget.

 

Om bolaget

Levonline ägs av Loopia Group som i särklass är en av de största tjänsteleverantörerna för webbhotell och domän i Europa. Bolaget har idag mer än 260 anställda och drygt en halv miljon kunder i fler än 12 länder.

Bolaget är framförallt stora på den skandinaviska marknaden för webbhotell men har även stora marknadsandelar i exempelvis Tjeckien.

Anledningen till att stora bolag som Loopia Group väljer att använda sig av separata dotterbolag beror på att man de olika bolagen kan vara inriktade på olika marknader och olika typer av målgrupper.

Generellt sett kan man säga att Loopia riktar sig till kunder inom premiumsegmentet på de marknader där de är aktiva.

Förutom Levonline äger Loopia Group även: Space2u, Servage One, Crystone, Planeetta Internet Oy samt numera även Binero som köptes av Loopia Group bara för ett par månader sedan.

Tjänstelösningar, kvalitet och priser

Min uppfattning är det här ett bra bolag för medelstora och större bolag som har behov av hög säkerhet och kvalitativa tjänster. Webbhotellen är uppbyggda kring en modern molnbaserad teknik.

Levonline riktar sig till kunder inom premiumsegmentet vilket innebär att du som kund kommer att få en skräddarsydd lösning som är anpassad efter dina specifika behov. Problemet med denna typ av lösning är att du med stor risk kommer att få betala ett överpris.

”There is no such thing as a free lunch”

–  Robert Heinlein

Att få en skräddarsydd tjänstelösning kanske låter för bra för att vara sant? Så kan det också vara. För mindre bolag rekommenderar jag använda en dedikerad server alternativt en VPS.

Via exempelvis FS Data kan du få både en hög grad av säkerhet och upptid och laddtider etc. Men du vet vad du betalar för. Ska du sätta upp en webbplats med wordpress, då tycker jag istället att du ska kolla in Kinsta.

De tillhandahåller den bästa premiumtjänsten som finns (inte bara i Sverige men en av de bästa i världen). Med Kinsta kommer du undan till ett bättre pris än VPS-paketen från FS Data.

Drift och säkerhet i topp

Levonline har idag två geografiskt separerade datacenters i Stockholm och Kramfors.

Med två hallar minskar risken för att du som kund ska hamna i kläm om en av hallarna ligger nere på grund av exempelvis externa, oförutsägbara händelser.

Datahallarna är även försedda med dieselgeneratorer för att säkerställa att servrarna kan förses med ström även i händelse av strömavbrott.

För vem är det här en bra tjänst?

Svenska medelstora och stora bolag som har ett stort behov av säkerhet och hastighet kan överväga att använda Levonlines webbhotell. Jag rekommenderar att du tar in en offert för att jämföra med likartade tjänster på marknaden.

För mindre bolag med mindre bolag tycker jag att man klarar sig bra med en dedikerad server alternativt VPS. Kolla exempelvis in FS Datas premiumtjäntser, de är prisvärda och har bra kvalitet i sina premiumpaket.

Sammanfattning

  • Levonline fokuserar på högkvaliatativa tjänster inom premiumsegmentet.
  • Jag uppfattar tjänsterna som dyra och svåra att jämföra eftersom att du som kund kommer att få en specialanpassad lösning för dina specifika behov.
  • Bolagets tjänster rekommenderas att för riktigt stora bolag som har stora krav på säkerhet, upptid och hastighet.
  • För mindre bolag (beror naturligtvis på typ av bolag) rekommenderas istället en mer standardiserad tjänstelösning . Kolla exempelvis in FS Data som har bra VPS-tjänster eller Kinsta som jag personligen alltid använder för större webbplatser. Med både FS Data och (framförallt) Kinsta kommer du med stor sannolikhet att betala ett lägre pris men få en tjänst som är top-notch!

Share this post

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Jacob
Jag heter Jacob och frilansar som skribent och bloggare. De senaste åren har jag testat och recenserat massvis med olika produkter och system. Jag hoppas att mina tips och rekommendationer kan ge viss klarhet i vad du ska tänka på för att du ska hitta det som passar dig bäst för dina behov. Lämna gärna en kommentar eller dela med dig av dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan!