Webbhotell

Recension: Är webbhotell från Levonline bra och för vem?

post image

Funderar du på att använda Levonlines tjänster?

I sådana fall har du vid det här laget redan förstått att det är skillnad på webbhotell och webbhotell.

Levonline är en s.k. “Premiumhost” och ett riktigt bra alternativ för företag som är beredda på att betala mer i utbyte mot högkvalitativa servrar, bra säkerhet och drift.

För den som söker en premiumtjänst för WordPress rekommenderar jag även att kolla in min artikel om Kinsta.

Men är tjänsterna prisvärda och är det värt att använda Levonline framför andra webbhotell på marknaden?

I det här inlägget går jag igenom för- och nackdelar med denna leverantör.

Om bolaget

Levonline ägs av Loopia Group som i särklass är en av de största tjänsteleverantörerna för webbhotell och domän i Europa. Bolaget har idag mer än 260 anställda och drygt en halv miljon kunder i fler än 12 länder.

Bolaget är framförallt stora på den skandinaviska marknaden för webbhotell men har även stora marknadsandelar i exempelvis Tjeckien.

Anledningen till att stora bolag som Loopia Group väljer att använda sig av separata dotterbolag beror på att de olika bolagen kan vara inriktade på olika marknader och olika typer av målgrupper.

Generellt sett kan man säga att Loopia riktar sig till kunder inom premiumsegmentet på de marknader där de är aktiva.

Förutom Levonline äger Loopia Group även: Space2u, Servage One, Crystone, Planeetta Internet Oy samt numera även Binero som köptes av Loopia Group bara för ett par månader sedan.

Tjänstelösningar, kvalitet och priser

Min uppfattning är det här ett bra bolag för medelstora och större bolag som har behov av hög säkerhet och kvalitativa tjänster. Webbhotellen är uppbyggda kring en modern molnbaserad teknik.

Levonline riktar sig till kunder inom premiumsegmentet vilket innebär att du som kund kommer att få en skräddarsydd lösning som är anpassad efter dina specifika behov. Problemet med denna typ av lösning är att du med stor risk kommer att få betala ett högt pris.

“There is no such thing as a free lunch”

–  Robert Heinlein

Att få en skräddarsydd tjänstelösning kanske låter för bra för att vara sant? Så kan det också vara. För mindre bolag rekommenderar jag använda en dedikerad server alternativt en VPS.

Ska du sätta upp en webbplats med wordpress, eller flytta en befintlig WordPress-site, då tycker jag att du ska kolla in Kinsta eller Templ. (För stora webbplatser som klarar sig med en standardiserad lösning. Läs mer om de bästa webbhotellen för WordPress här.)

De tillhandahåller en av det bästa premiumtjänster som finns (inte bara i Sverige men en av de bästa i världen). Med Kinsta kommer du undan till ett bättre pris än VPS-paketen från FS Data.

Drift och säkerhet i topp

Levonline har idag två geografiskt separerade datacenters i Stockholm och Kramfors.

Med två hallar minskar risken för att du som kund ska hamna i kläm om en av hallarna ligger nere på grund av exempelvis externa, oförutsägbara händelser.

Datahallarna är även försedda med dieselgeneratorer för att säkerställa att servrarna kan förses med ström även i händelse av strömavbrott.

För vem är det här en bra tjänst?

Svenska medelstora och stora bolag som har ett stort behov av säkerhet och hastighet kan överväga att använda Levonlines webbhotell. Jag rekommenderar att du tar in en offert för att jämföra med likartade tjänster på marknaden.

För mindre bolag med mindre krav på anpassade lösningar tycker jag att man klarar sig bra med en dedikerad server alternativt VPS. 

Sammanfattning

  • Levonline fokuserar på högkvaliatativa tjänster inom premiumsegmentet.
  • Bolagets tjänster rekommenderas att för riktigt stora bolag som har stora krav på säkerhet, upptid och hastighet.
  • För mindre bolag (beror naturligtvis på typ av bolag) rekommenderas istället en mer standardiserad tjänstelösning. Kolla exempelvis in FS Data som har bra VPS-tjänster, Templ eller Kinsta som jag personligen alltid använder för större webbplatser. 
  • Läs mer om alla de webbhotell som jag rekommenderar här.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments