Webbhotell

Hur bra är hosting från Kinsta?

post image

I den här recensionen går jag igenom Kinsta, kungen av webbhotell och min absoluta favorit! 

Det här är förvisso inte en särskilt billig tjänst men du får WordPress-hosting i världsklass och mer därtill.

Kinsta är bemannat med ett team av WordPress-experter. Deras premiumtjänster riktar sig till exempelvis enskilda entreprenörer, små och stora företag som har behov av att få en högkvalitativ hosting-tjänst. 

Tjänsten är typiskt populär bland e-handlare som använder WooCommerce.

Plattformen är framtagen för att både vara enkel att använda samtidigt som den ger suveräna kundfördelar genom att nyttja den senaste teknik och mjukvara som finns att tillgå på marknaden. Tjänsten kommer färdig att användas med stöd för WP-CLI, SSH och Git.

Kinsta använder dessutom Googles Cloud-plattform vilket i sig är en bra kvalitetsstämpel. 

Med den här premiumtjänsten kommer din webbplats att ladda snabbt och säkert. Du får dessutom tillgång till Kinstas egna panel där du kommer åt cache-verktyg, Kinstas egna CDN, analysverktyg och mycket, mycket mer.

Blir du inte nöjd med Kinsta, skriv då en kommentar här nedan så lovar jag att bjuda på middag. Du kommer inte inte hitta en bättre produkt för WordPress

Det kan ibland vara svårt att skilja agnarna från vetet. Alla leverantörer säger att juster deras webbhotell är bäst och det kan vara knepigt att välja rätt i djungeln av tjänster som att finns att tillgå. I det här inlägget försöker jag därför reda ut både för- och nackdelar med Kinsta.

Att välja en premiumtjänst för WordPress

Det händer ibland att någon inte alls håller med mig om vilket webbhotell som är bäst för eller billigast och så visar det sig att vi har pratat om olika tjänstepaket.

Med andra ord kan det vara vilseledande att säga att just det här webbhotellet är bäst när det finns fem olika tjänstepaket att välja på. Generellt sett får man det man betalar för.

Köper du ett billigt webbhotell så får du inte en särskilt bra tjänst. Jag lovar, det är så det fungerar. Det finns dock olika grader i helvetet. Vissa billiga tjänster är bättre än andra.

Frågan är dock om det motsatta stämmer? Alltså, om du köper ett dyrt webbhotell får du alltid en bra tjänst?

Mitt spontana svar är “nej”, det finns dyra webbhotell som inte alls är särskilt bra. Speciellt på den svenska marknaden som inte är lika konkurrensutsatt som exempelvis den amerikanska.

Av den anledningen skriver jag den här artikeln.

Vill du ha ett webbhotell som alltid är top-notch, då rekommenderar jag Kinsta. 

Kinsta använder jag själv, dock inte för den här sajten eftersom att Kinstas tjänster är för bra (och lite för dyra) för en mindre blogg.

Kinsta är ett tryggt val för den som vill ha kvalitet på alla mät- och jämförbara områden. I det här inlägget recenserar jag min favorit av webbhotell, där jag knappt har något dåligt att säga. Förutom möjligen ett par mindre saker som jag kan vara värda att känna till.

Starter​ – $30
Det här paketet tillåter dig att husera 1 WordPress-sajt. SSL ingår och din webbplats kommer att kunna hantera ca 20000 besökare per månad.

PRO​ – $60
Du kan använda paketet för två sajter. Upp till 40 000 månatliga besökare. SSL ingår. (I princip samma som Starter fast x 2)​

Business 1​ – $100
Klarar av 5 webbplatser och upp till 100 000 besökare i månaden.

Kinsta har även ännu mer avancerade paket från $200 och uppåt. Här kan du läsa mer om vad som ingår i respektive paket.

Därför är Kinsta det bästa alternativet

Min erfarenhet är att allt funkar med Kinsta.

Mina webbplatser laddar snabbt, jag har fått bättre support (24/7) än något annat webbhotell som jag använt. Dessutom är supporten bemannad med extremt kunnig personal.

Jag gillar även att ha allt på ett och samma ställe. Kinsta ger dig tillgång till massvis av funktioner som ingår i tjänsteplanerna.

Du får tillgång till uppföljnings- och analysverktyg, cache-verktyg etc. Skulle något strula är din webbplats alltid fullt uppbackad.

Kinstas dashboard eller panel går även att ställa in på svenska.

Som ytterligare en säkerhetsåtgärd har de en gratistjänst för att hjälpa dig ifall du blir hackad (har jag aldrig varit med om). Dvs. Kinstas tekniker och experter hjälper dig att fixa eventuella problem om din sajt blir hackad.

Till saken hör att det är extremt svårt för hackers att hacka webbplatser som använder webbhotell i premiumklassen. CDN, brandväggar och säkerhet är högprioriterat i jämförelse med billiga webbhotell.

Tror du att din webbplats kommer att besökas av många (tusentals) besökare och har du behov av att presentera mycket information på din webbplats?

Då är Kinsta förmodligen ett bra val. Det samma gäller för webbshopar som är byggda i CMS så som WordPress (exempelvis WooCommerce) här är det dumt att välja ett billigt webbhotell.

Ett billigt alternativ innebär att dina produktsidor kommer att ladda långsamt. Vilket i sin tur leder till att du förlorar försäljning. Risken är även att du straffas av Google som rankar dina långsamma sidor lågt ned i sökhierarkin.

Vad finns det för nackdelar?

Kinsta har servrar förlagda över hela världen dock inte i Sverige. Enbart i Europa har man datahallar i Finland, London, Nederländerna, Schweiz, Tyskland och Belgien.

Man skulle kunna tro att det är en nackdel att Kinsta inte har några datahallar eller serverar i Sverige.

Faktum är att du i alla fall kommer att få mycket bättre hastighet än många av de svenska webbhotell som finns på marknaden.

Via Kinstas CDN kommer din webbplats att laddas i cachat forma från flera servrar (PoPs) lokaliserade i olika delar av världen.

På så vis kommer din webbplats alltid att ladda snabbt, oavsett om de som besöker din webbplats är uppkopplade i Japan eller Sverige.

En potentiell nackdel som kan vara bra att känna till är att Kinsta inte erbjuder webmailstjänster. 

Det kan man dock sätta upp separat om man så önskar med en extern tjänst. (Med webmail menas exempelvis: “dittnamn@dittdomän.com”.

Sammanfattning

 • Det här är inte den billigaste tjänsten på marknaden. Ska du skapa en billig och enkel webbplats med relativt lite trafik då kan du välja ett billigare webbhotell. Här kan du läsa mer om mina rekommendationer.
 • Ska du sätta upp en webbplats med WordPress för exempelvis ett företag. Du kanske kommer ha mycket data, många besökare eller har behov av att din webbplats laddar snabbt internationellt? Då är Kinsta det bästa webbhotellet som jag känner till och har testat.
 • Tjänstepaketen är förmodligen de mest prisvärda (och bland de bästa) du kan skaffa för din webshop, exemeplvis WooCommerce. (I klassen “managed hosting” dvs. du behöver inte göra något överhuvudtaget för att säkerställa att din webshop ska ligga uppe 24-7).
 • Du får en fantastisk support (24/7). Du får dessutom väldigt bra tekniska förutsättningar för att din webbplats ska ladda snabbt och säkert.
 • Tjänstepaketen kommer med en rad inbyggda funktioner (du kan välja att avaktivera dessa om så önskas men rekommenderas ej). Till några av de bästa funktionerna hör:
  • Kinsta CDN och Caching
  • Mer än 20 Google Cloud locations
  • Kinsta dashboard på svenska (där du kan följa upp och göra eventuella inställningar)
  • Senaste version PHP
  • Laddtider som är supersnabba
 • Här kan du läsa mer om Kinsta för Sverige.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments