Hemsida

Heymo en bra eller dålig tjänst?

post image

Heymo är ett svenskutvecklat hemsideprogram med fokus på enkelhet som riktar sig till nybörjare. Tjänsten tillhandahålls av Hemsida24 som alltså är ett annat verktyg (men samma bolag) för att konstruera hemsidor.

Heymo är en förhållandevis liten och relativt okänd produk. Med det kommer vissa nackdelar.

Exempelvis får du inte tillgång till samma utbud av exempelvis funktioner och integrerade tredjepartstjänster med Heymo som i jämförelse med vissa av de internationellt ledande hemsidebyggarna som även finns tillgängliga i Sverige.

Heymo har dock ett användarvänligt koncept som påminner om några av de bästa verktygen för att skapa en hemsida kostnadsfritt

Precis som flera andra moderna hemsidebyggare, ger Heymo användare tillgång till färdiga designmallar som används för att skapa hemsidor. 

Du kan enkelt byta ut bilder som finns i designmallarna mot dina egna eller ändra textstil och innehåll. Det går även att laborera med färger och det finns även en del 3D-animationer och mer spektakulära effekter som du kan lägga till din webbsida.

Plattformen är helt internetbaserad. Med andra ord behöver du inte ladda ned och installera någon programvara på din dator. Efter att du registrerat dig som användare behöver du endast logga in i kundportalen där du har dina hemsidor och kan göra ändringar.

Heymo är som jag ser det en enkel men väldigt begränsad tjänst

Läs mer om bästa hemsidebyggarna för att skapa hemsidor här.

För & Nackdelar med Heymo

Heymo Hemsida

Fördelar:

 • Går att testa gratis (begränsad version)
 • Som användare får du tillgång till en bildbank med hundratusentals bilder som du kan använda för din hemsida (gäller även gratisanvändare).
 • Enkelt att använda och enkelt att komma igång.
 • Modernt system

Nackdelar:

 • Är en relativt dyr produkt om du bestämmer dig för att uppgradera till abonnemanget “Driva” (ej prisvärt).
 • Färre designmallar att välja på än jämförbara alternativ. (Kontrollera att det finns lämpliga mallar för ditt specifika behov.)
 • Begränsat utbud av funktionalitet. 
 • Ofördelaktigt för den som vill utöka sin hemsida med med en webshop. Vill du kränga produkter online då kan du läsa mer om mina tips och rekommendationer här.
 • Gratisversionen kommer med en rad begränsingar:
  • SSL (Säkerhetscertifikat ingår ej i gratisversionen)
  • Reklam visas på din hemsida (gäller endast så länge du använder gratisversionen)
  • Endast subdomän som gratisanvändare (heymo.se kommer att bakas in i ditt URL)
  • Du har ej möjlighet att använda/koppla på en e-post

Att fundera över innan  du bestämmer dig

Heymos hemsidebyggare är hyfsat lätt att använda. Det går snabbt att ansluta sig och man förstår intuitivt vad man ska göra för att komma igång. Det finns även en support (svensk support) som man kan vända sig till om man skulle behöva hjälp.

I det stora hela har Heymo precis samma uppsättning av tjänster som några av de bästa hemsideverktygen i världen: Webnode, Wix och Weebly.

 • Många nybörjare funderar inte så mycket över vad de faktiskt har behov av eftersom att denna typ av tjänst är gratis till en början.
  Om du bestämmer dig för att registrera dig som betalande kund är prismodellen som appliceras av Heymo konstruerad på ett sätt som gör det fördelaktigt att betala årsvis.
  Heymo ligger något högre i pris på årsabonnemang än de mer internationellt väletablerade plattformar som jag känner till.
 • Som nybörjare det vara svårt att initialt begripa vad man har för behov för sin webbplats. Det är vanligt att man börjar med att registrerar sig som gratisanvändare utan att fundera så mycket över vad man har för behov.
  När din webbplats börjar att växa i storlek  är det sannolikt att dina behov och krav, avseende funktionalitet, hastighet, design m.m. gradvis kommer att öka.
  Utifrån ett funktionsperspektiv är det nästan alltid bättre att välja en internationell hemsidebyggare som är etablerad i Sverige. Då får man som användare tillgång till mer möjliga funktioner än de svenska systemen.
  Du ska inte bara kunna koppla på funktionalitet för sociala medier, mobila appar eller analysverktyg. Det finns hundratals andra smarta funktioner som du kan ha behov av. Exempelvis säkerhetsprogram, navigeringsverktyg (du vill ju göra det lätt för dina besökare), kontaktlistor, scheman, “pop-ups” och många, många fler saker.

Olika personer har olika preferenser

Vad som är bäst för en person, behöver naturligtvis inte vara bäst för en annan person. 

Till syvende och sist är det viktigaste att du känner dig bekväm med den hemsidebyggare som du väljer att gå med.

Oavsett om du väljer att använda Heymo eller ej så tycker jag att du ska kolla in mitt inlägg där jag listar olika hemsidebyggare som är bra för Sverige.

Lycka till!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments