Hemsida

Hemsida24 en svenskutvecklad plattform värd att testa

post image

Hemsida24 är en svensk motsvarighet till Webnode, Wix eller Weebly. De har funnits på marknaden ända sedan 2008 och lyckats utvecklat en modern hemsidebyggare och E-handelsplattform med fokus på användarvänlighet. 

Trots att Hemsida24 fortfarande är ett förhållandevis litet bolag, fortsätter de stadigt att växa och vinna marknadsandelar. (En plattform som exempelvis Wix ska enligt uppgift ha fler än 100 miljoner användare i fler än 190 olika länder!)

Hemsida24 har idag mer än 100 000 företagskunder och verksamhet både i Sverige, UK, USA (Miami, Phoenix) och Bulgarien.

I detta inlägg går jag igenom de absolut största särdragen med Hemsida 24.

Du hittar även de största fördelarna eller argument som talar för att använda denna svenskutvecklade tjänst istället för de större och mer internationellt väletablerade hemsideverktygen.

Framförallt tycker jag dock att du ska ta del av de nackdelar och risker som jag identifierat med att använda produkten.

Hemsida24 går att testa gratis men det finns numera många gratistjänster på marknaden och vissa tjänster är mycket bättre än andra. 

Jag anser personligen att Webnode är en av de bästa gratistjänst för Sverige.

För- och nackdelar med Hemsida24.se

Fördelar:

 • Allt är på svenska. Plattformen är i grunden skapad för svenskar med både tilltalande design och mallar som passar svenska behov bra.
 • Servrar stationerade i Sverige (Stockholm). Detta är en av de främsta fördelarna med att använda Hemsida24 istället för någon av de internationella plattformarna som finns att tillgå på marknaden.
 • Går att testa gratis via denna länk.
 • Kommer med ca 30 färdiga designmallar som du kan välja av. Skulle du vilja byta mall i efterhand följer all text och data du lagt in i den föregående mallen med per automatik.
 • Förutom en komplett hemsidebyggare finns det även möjlighet att registrera sig för separata tjänstepaket. Exempelvis för webbhotell eller domänregistrering.
 • Kommer med en nöjdhetsgaranti. Om du bestämmer dig för att registrera dig som betalande kund kan du alltså säga upp tjänsten om du av någon anledning skulle ångra dig.
 • Bra värde i förhållande till pris (om du väljer att betala på årsbasis).
 • Bra funktionalitet för sökoptimering “SEO”. Du kan exempelvis registrerar din webbplats hos Google och Bing med endast ett klick. (Webmasters tools). Det är även möjligt att lägga till Nyckelord, och s.k. Meta beskrivning för se sidor man skapar.
 • Erbjuder tjänster för att koppla på en E-handel/webshop. Kompatibelt med både Klarna och PayPal. (Här kan du läsa mina rekommendationer och inlägg om du söker efter en mer välutvecklad e-handelslösning)
 • Bra support som dessutom är på svenska. Det går även att få hjälp över telefon om man inte vill använda chatten.
 • Lätt att logga in på Google ads – All paket kommer även med en kupong (värde 750 kr).

Nackdelar:

 • Gratisversionen innebär att du endast kan lägga till upp till 5 produkter i din webbshop. Vill du utöka till en fullskalig webbutik behöver du uppgradera till abonnemanget “E-butik”.
 • Domän ingår ej! (Vilket det kan se ut som vi den först anblick när man kollar vad som ingår i standardplanen).
 • Som gratisanvändare kommer “hemsida24.se” att bakas in (som ett “subdomän” i din URL. (Tills du väljer att köpa ett eget domän från Hemsida24.) Det går även att koppla på domän som man köpt hos annan domänregistrator.
 • SSL ingår ej i standardplanen. SSL är ett säkerhetscertifikat som du med stor sannolikhet kommer att vilja använda för din hemsida/blogg. Utan SSL kommer din hemsida att visas som “inte säker” högst upp i browsern hos de som besöker din hemsida. (Med andra ord, räkna med att betala för SSL).
 • Annonser visas på din sajt: Gratisversionen kommer med en reklamlänk till Hemsida 24 (är förvisso diskret, längst ned på sidan).
 • Erbjuder inte ens i närheten samma utbud av “appar” eller funktioner som de största gratisprogrammen för att bygga hemsida/blogg på marknaden. (Större tjänsteleverantörer som exempelvis Webnode och Wix har helt enkelt helt andra budgetar och resurser för att utveckla och erbjuda ett större utbud av funktionalitet.)
 • Priserna som presenteras på www hemsida24 se är exkl. Moms och är något högre än flera jämförbara alternativ på marknaden.

Vem är den här hemsidebyggaren för?

Har du aldrig byggt vare sig en hemsida eller blogg då kan det vara värt att testa tjänsten. (Du hittar en länk till rabatterat pris – längre ned). Gränssnittet är både tydligt och enkelt. Du behöver inte ladda ned någon programvara eller liknande för att komma igång med din egna sajt, det räcker med att du registrerar dig och kan sedan logga in.

Det finns flera färdiga mallar att välja på och du kommer snabbt igång med din webbplats. Du behöva således vare sig läsa krångliga manualer eller besitta några som helst tekniska förkunskaper för att lyckas med att skapa en proffsig sajt. De har även utvecklat en helt separat produkt, Heymo, som enbart riktar sig till nybörjare. 

Det finns även en kort och bra instruktionsvideo som snabbt ger dig den introduktion som kan behövas för att man ska komma igång.

Jag tycker att man kan testa produkten om man exempelvis vill skapa en mindre sajt för sitt företag eller om man vill göra en snygg och enkel blogg eller liknande. Jag vill dock vara tydlig med att det även finns andra riktigt bra program att välja av på marknaden. Här kan du läsa mer om vilka system som är bäst och välja det som passar dig bäst!

Det går även att koppla på en integrerad e-handelslösning. Är du helt säker redan nu på att du vill sälja produkter på din webbplats? Då tycker jag att du ska välja en plattform som är mer specialiserad på e-handel.

Du får då en plattform som både är bättre utvecklad för e-handel och som erbjuder en större bredd av funktionalitet. Läs mer om plattformar som är bra för e-handel här>

Passande verksamheter

Mindre företag som inte har ett behov av att skapa alltför stora sajter kan med fördel nyttja plattformen. Jag tänker mig i första hand entreprenörer, föreningar och egna företagare som inte har en stor budget och där man på egen hand vill sätta upp en hemsida för att spara pengar.

Här är några exempel på passande verksamheter där jag anser att Hemsida24 kan vara ett bra alternativ:

 • Små företag & Brf
 • Konsultverksamheter
 • Kaféer och restauranger, pizzerior
 • Logi- och hotellverksamheter
 • Musiker, artister, fotografer och grafiska designers

Läs mer här>

Varför välja en svensk plattform?

En av de främsta anledningarna till att överhuvudtaget överväga att använda den här produkten är för att det är en svenskutvecklad tjänst. Det finns mängder av hemsidebyggare på marknaden men Hemsida24 är alltås en svenskutvecklad tjänst vilket gör plattformen unik.

Tvärtom är Sverige en nästintill obetydlig marknad för många av de stora och mer internationellt väletablerade plattformarna på marknaden.

Det innebär att du med stor sannolikhet får en bättre kvalitet och kundupplevelse med Hemsida24 – vad det gäller exempelvis hastighet och kundtjänst. Deras datacenter är förlagt i Stockholm, vilket kan ge bra laddtider för Sverige.

När data laddas nära användare sker detta snabbare än om servrar är förlagda långt från användare. Med andra ord är Hemsida24 ett bra alternativ förutsatt att exempelvis din hemsida besöks av personer i Sverige och närliggande länder.

Det beror på att data inte behöver transporteras från servrar förlagda utomlands.

Detta ska naturligtvis ställas mot andra fördelar som kommer med att skapa en hemsida med en stor och mer väletablerad sajtbyggare. (Det finns både för- och nackdelar här. 

Hur kommer jag åt min rabattkod?

Det händer emellanåt att jag blir kontaktad av både vänner och besökare på bloggen som undrar om jag har någon rabattkod för än det ena än det andra. Generellt sett är det sällsynt med rabattkoder och de mer seriösa hemsideprogrammen som finns på marknaden använder helt enkelt inga koder.

Istället för rabbatkoder ä det vanligt att man får använda systemen gratis tills den dagen man bestämmer sig för att man vill uppgradera till att bli premiumkund.

Jag har alltså ingen specifik kod eller liknande att erbjuda i dagsläget men via den här länken får du 50% rabatt om du väljer att registrera dig som betalande kund.

Mail via hemsida24 se

Hemsida24 har funnits på svenska marknaden riktigt länge. Verksamheten startade redan kring 2008. Sedan dess har det hänt mycket, både på marknaden generellt men framförallt har plattformen med åren gradvis utvecklats. 

Fram tills 2014 erbjöd man sina användare en egen lösning för mail. Då kunde användare helt enkelt logga in i sin portal och på så vis komma åt sin egna webbmail.

Idag kan man köpa en separat mailtjänst via G Suite som alltså är kompatibel med Hemsida 24. G suite erbjuder ett bra mailprogram och kostar 59kr (i dagsläget) och ingår alltså inte i de tjänstepaket som finns att tillgå.

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments